Evde Badem sütü yapmanın en kolay yolu!

Son dönemin en popüler besinleri arasında yer alan badem sütünün evde de yapılıp yapılamayacağı birçok kişinin merak konusu. Hal böyle olunca biz de badem

Evde Badem sütü yapmanın en kolay yolu!

BADEM SÜTÜ NASIL YAPILIR? KAÇ GÜN İÇERİSİNDE TÜKETİLMELİDİR?

Son dönemin en popüler besinleri arasında yer alan badem sütünün evde de yapılıp yapılamayacağı birçok kişinin merak konusu. Hal böyle olunca biz de badem sütünü mercek altına aldık ve evde badem sütü yapılıp yapılamayacağını sizler için araştırdık. Badem sütü laktoza intoleransı olanlar, veganlar ve hayvansal gıdaları daha az tüketmek isteyenlerin en sık tükettiği içeceklerin başında geliyor. Peki, evde badem sütü nasıl yapılır? Cnnturk.com‘da yer alan haberin içeriğine göre; Badem sütü rengi, kıvamı ve tadıyla herkesin en sevdiği içecekler listesinde baş sıralarda yer alıyor. Marketlerde satılan badem sütünü almak kolay olsa da hem yüksek miktarda para harcamak istemeyenler için, hem de kendi evinde doğal olarak içerisinde ne olduğunu bilerek içilecek badem sütü elde etmek için haberimizdeki püf noktaları uygulayabilirsiniz. Evde badem sütü yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler sadece 1 su bardağı çiğ badem ve 1 litre içme suyu. Bunun dışında arzu ederseniz badem sütünüzün lezzetini çeşitlendirmek için tarçın, kakao, bal, pekmez gibi malzemelerden de faydalanabilirsiniz. Ama orijinal tadı için bunlara hiç gerek yok, çiğ badem ve su yeterli olacaktır.

EVDE BADEM SÜTÜ NASIL YAPILIR?

Evde Badem sütü yapmanın en kolay yolu!

Öncelikle bademleri 1-2 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını yumuşatın ve soyun. Ama arzu edilirse kabuğunda da vitamini olacağı için kabuğunu hiç soymadan da yapabilirsiniz. Kırık beyaz bir rengi olacaktır bu şekilde yaparsanız. Ardından bademleri soğuk suya alıp en az 12 saat bekletin. Bekleme süresini 24 saate kadar uzatabilirsiniz. Bademleri ve içinde beklettiğiniz suyu blendera veya robota aktarın.Üzerine 1 litre daha su ilave edin. Homojen ve akışkan bir karışım elde edene dek 2-3 dakika blenderdan geçirin.Bir sürahinin ağzına temiz bir tülbent gerin ve blenderdaki karışımı bu tülbentle süzün. Tülbentin üzerine kalan posayı da iyice sıkıp süt ile bademin iyice ayrışmasını sağlayın. Badem sütünüz hazır. Badem sütünü hayvansal sütleri kullandığınız gibi her yemekte kullanabilirsiniz. Tatlılarda da tuzlularda da çok lezzetli sonuçlar elde edeceğinize emin olabilirsiniz. Tülbentin üzerinde kalan posayı da atmayın, badem unu olarak kek ve kurabiyelerde kullanabilir, böreklerin içinde peynir gibi tüketebilirsiniz ya da granolalarınızın içine karıştırabilirsiniz.

Evde Badem sütü yapmanın en kolay yolu!