Kalori açığı nedir nasıl hesaplanır?

Kilo vermeyi kolaylaştıran tabiri caizse kilo vermenin altın kuralı olan kalori açığını hesaplamak aslında çok kolay. Sizlerde kalori açığını hesaplayarak

Kalori açığı nedir nasıl hesaplanır?

Kilo vermenin ne kadar zor olduğunu kadın erkek herkes çok net bir şekilde bilir. Peki yemeden kesmemize, sağlıksız yiyecekleri hayatımızdan çıkartmamıza rağmen neden kilo vermekte zorlanırız hiç düşündünüz mü?

Kilo vermeyi kolaylaştıran tabiri caizse kilo vermenin altın kuralı olan kalori açığını hesaplamak aslında çok kolay. Sizlerde kalori açığını hesaplayarak daha kolay ve hızlı bir şekilde kilo vermek istemez misiniz? O halde bu yazımızı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI NEDİR?

Kadınlarda günlük kalori ihtiyacı ortalama olarak 1800- 2000 arası iken bu oran erkeklerde 2200- 2500 arasındadır. Kalori açığı ise ortalama olarak alınması gereken kalori miktarını az kalorili ürün tüketerek ya da spor ile aza indirmektir. Yani günlük olarak almanız gereken kalori miktarının ya yemeyerek ya da spor yaparak altına düşmektir.

Kalori açığı nedir nasıl hesaplanır?

Bizler diyet yapıp da zayıflayamayan ya da spor yapıp da istediği kiloya bir türlü ulaşamayan hatta tam tersi bir şekilde kilo alan takipçilerimize kalori açığı uygulamasını öneriyoruz. Çünkü ne kadar spor yapsak da günlük almamız gereken kalori miktarının üzerine çıktığımızda zayıflamamız mümkün değil. Zayıflamamız mümkün olmamakla birlikte fazlalık olarak gelen kaloriler vücudumuza yağ olarak geri dönmekte.

ZAYIFLAMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Dememiz o ki sizlerde kalori açığı oluşturmak ve bu sayede daha kolay bir şekilde zayıflamak istiyorsanız şu iki yoldan birini mutlaka yapmalısınız: Ya vücudunuza ihtiyacınız olan kalori miktarının altında yiyecek alacaksınız ya da vücudunuza aldığınız kalori fazlalıklarını atarak almanız gereken kalori miktarının altına ineceksiniz.

Kalori açığı nedir nasıl hesaplanır?

Bu söylediğimiz iki yöntemden size kolay geleni seçerek fazla efor sarf etmeden ideal kilonuza ulaşmak oldukça kolay. Fakat dikkat etmeniz gereken oldukça önemli bir ayrıntı var o da şu ki: Yediğiniz her şeyin kalorisini hesaplayıp sonuca göre hareket etmek. Bir de su içmeyi hiçbir şekilde ihmal etmemek gerekiyor.

Vücudumuza günlük olarak ortalama 3- 3,5 litre su alımı gerçekleşmesi gerekir. Eğer bizler bu su miktarının altına düşersek vücudumuzdaki kalorileri yakıp dışarı atamayız.

Açıklanan detaylara göre, kadınlarda günlük kalori ihtiyacı ortalama 1800-2000 kalori, erkeklerde ise 2200-2500 kalori olduğunu yazımızın başında belirtmiştik. Zayıflama için kalori açığı oluşturmanın önemine pek çok uzman değinirken, zayıflamak isteyen kişi gün içinde tükettiği besinlerden yani vücuda giren besinlerden daha fazla kaloriyi yakarak kilo verebilir.