NFT coin nedir? Yeni gözde NFT coin nasıl yapılır?

Son dönemlerde en çok merak edilen kripto varlıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çok merak edilen varlıklardan biri NFT. İnternette araştırılınca çok geniş

NFT coin nedir? Yeni gözde NFT coin nasıl yapılır?

İŞTE NON FUNGIBLE TOKEN (NFT COIN) HAKKINDA MERAK EDİLEN HER ŞEY!

Son dönemlerde en çok merak edilen kripto varlıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çok merak edilen varlıklardan biri NFT. İnternette araştırılınca çok geniş çapta ürün ve hizmet NFT olarak satışa çıkıyor. Birçok ünlünün de bu işe girdiği duyulan haberler arasında. Peki NFT coin nedir? NFT nasıl yapılır? Non Fungible Token’ın yani Değiştirilemez Jeton’un tüm özellikleri…

Ntv.com.tr‘de yer alan habere göre; Değiştirilemez Token yani Non Fungible Token, dijital sanat ya da dijital koleksiyon olarak da biliniyor. Değiştirilemez Tokenlar çok çeşitli olarak bir tweeti, bir tabloyu, bir resmi, bir anı, bir postu, bir gif’i, bir futbolcu kartı gibi vesaire nesneleri temsil edebilirler.

NFT NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Değiştirilemez tokenlar, CryptoKitties olarak da bilinirler fakat bu bütünüyle bir karışıklıktır. CryptoKitties, dijital olarak bir kedi figürü sahiplenmenizi sağlayan değiştirilemez bir token marketidir. Popülerliği sebebiyle değiştirilemez tokenları tanımlamak amacıyla kullanımına rastlanmaktadır. Değiştirilemez bir token yani Non Fungible Token, her NFT’nin benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebildiği ve bu nedenle birbirinin yerine ikame olmayan, blok zinciri yani blockchain adı verilen dijital defterdeki bir veri birimidir. Non Fungible Tokenlar sanat, ses, video ve diğer yaratıcı çalışma biçimleri gibi dijital dosyaları temsil edebilir. Dijital dosyaların kendileri sonsuz ve sorunsuz bir şekilde yeniden üretilebilirken, onları temsil eden Non Fungible Tokenlar, temel blok zincirlerinde izlenir ve alıcılara sahiplik kanıtı sağlar. Ethereum, Flow, Bitcoin Cash vb. gibi yaygın blok zincirlerinin her birinin Non Fungible Token kullanımlarını tanımlamak için kendi token standartları vardır.

NFT coin nedir? Yeni gözde NFT coin nasıl yapılır?

NFT, benzersiz ve emsalsiz bir imzayla çalışan tek bir NFT’yi yaparak, dijital bir üretici çalışmanın yapay kıtlığına neden olmak için kullanılabilir. Sanat eserlerinin NFT’leri bu nedenle imza atılmış öğelere benzer. Bir NFT’nin benzersiz kimliği, hakları ve mülkiyeti, blok zinciri defteriyle de doğrulanabilir. NFT’ler, benzersiz, kırk basamaklı bir harf ve sayı dizisini hesaplayan bir algoritma olan kriptografik bir karma işlevi aracılığıyla işlenen meta verilere sahiptir. NFT’ler ayrıca birden çok platformda varlık ve birlikte çalışabilirlik olasılığını oluşturmak için kullanılır.

Çok Okunanlar