Uykuya dalmakta güçlük çekenlere müjde! 15 dakika içinde uykunuz gelecek...

Bazı geceler ne yaparsanız yapın uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Belki retrodan, belki aydan, belki de kafanıza takılan bir düşünceden dolayı yatakta

Uykuya dalmakta güçlük çekenlere müjde! 15 dakika içinde uykunuz gelecek...

MIŞIL MIŞIL UYUMAK İÇİN 15 DAKİKA KURALI! UYKUSUZ GECELERE SON!

Bazı geceler ne yaparsanız yapın uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Belki retrodan, belki aydan, belki de kafanıza takılan bir düşünceden dolayı yatakta dört dönmeye son! Mışıl mışıl bir uyku için uzmanlardan 15 dakika kuralı tavsiyesi geldi.

 Ntv.com.tr‘de yer alan haberin içeriğine göre, uyku sorunu yaşayanlar, uyuyamayanlar için işin uzmanlarından 15 dakika kuralı önerisi geldi.  Oxford Üniversitesi’nden Dr. Bryony Sheaves ile Prof. Dr. Colin Espie’nin hazırladığı uyku rehberi yayına hazırlandı. Sinirbilim alanında uzman olan bu iki isim, “Araştırmalar genel nüfusun üçte birinin uyumakta güçlük çektiğini ya da uykusuzluk hastalığı olarak bilinen insomnia sorununu yaşadıklarını gösteriyor. Uyku sorunu bazı kişiler için kısa sürede çözülebilir bir sorun iken, maalesef ki bazıları için ekstra yardıma ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Uykuya dalmakta güçlük çekenlere müjde! 15 dakika içinde uykunuz gelecek...

İki uyku uzmanı deneyimli ismin tüyosu ise şu şekilde aktarılıyor. “Çeyrek saat kuralı” olarak özetlenen, ve kulağa biraz garip gelen bu stratejiyi uzmanlar şu şekilde açıklıyor. Dr. Bryony Sheaves ve Prof. Dr. Colin Espie, “Eğer uyumakta güçlük çekiyorsanız yatakta uzun zamanınızı uyanık olarak geçirdiğinizin farkındasınızdır. Hemen yataktan kalkın. Bu, yatağı uyanık olmakla, hüsranla ya da anksiyeteyle yani endişe ile bağlantılı hale getirebilir” diyerek şunları önerdi: “Yatağa gittiğinizde 15 dakika boyunca uyuyamıyorsanız yataktan kalkmayı deneyin. Ya başka bir odaya gidin ya da kendinizi uykulu hissedene, uyumaya hazır hissedene kadar orada kalın” dedi.

15 DAKİKADAN FAZLA YATAKTA DÖNÜP DURMAYIN!

Uykuya dalmakta güçlük çekenlere müjde! 15 dakika içinde uykunuz gelecek...

Uzmanlar, yorgun ya da hasta değilseniz kalkıp yataktan çıkmanın, huzursuz bir şekilde yatmaya devam etmekten bin kez daha iyi olduğunu söyledi. Hem yatakta kalmaya devam etmenin de uyuyamamanın verdiği stresle daha fazla uyku anksiyetesine yol açtığını belirtti. Dolayısıyla da bunun uyumayı daha da zorlaştırdığını belirtti. Kalkıp herhangi başka bir işe odaklanmak uykunuzu getirerek yatağınızın değerini anlamanızı sağlar ve zihniniz daha sakinleşmiş olur. Kıymetli bir uykudan mahrum kaldığınız için yataktan kalkmak size yanlış bir fikir gibi gelebilir ama uzmanlara göre bu, bir sonraki gün yatağa daha da erken gitmek için sizde uykuya teşvik oluşturacaktır.