Çocuklarda boğaz ağrısı neden olur? En sık karşılaşılan çocuk hastalığı olan Boğaz ağrısı nelere yol açabilir?

Solunum yollarında oluşan pek çok nedenden dolayı boğaz ağrısı sıkıntısı yaşanabilir. Boğazın arka kısmında acı, ağrı ve akıntıya yol açabilen bu

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELEBİLECEK, GEÇİRECEK YÖNTEMLER!

Solunum yollarında oluşan pek çok nedenden dolayı boğaz ağrısı sıkıntısı yaşanabilir. Boğazın arka kısmında acı, ağrı ve akıntıya yol açabilen bu enfeksiyonlar, özellikle kış aylarında ve ilkbahardan yaza geçiş arası mevsimlerde görülür. Genellikle farenjit ve bademcik iltihabının neden olduğu boğaz ağrısına, boğaz bölgesinde acı, yanma, yutkunma zorluğu, yutkunurken can yanması, ateş, halsizlik, baş, kulak ağrısı ve halsizlik gibi belirtiler de eklenebilir. Peki, en çok karşılaşılan sıkıntıların başında gelen çocuklarda boğaz ağrısına ne sebep olur? Ve boğaz ağrısına ne iyi gelir, tedavisi nasıl yapılmalıdır? Posta gazetesinde yer alan haberin içeriğine göre, yaşlarının küçük olması sebebiyle bağışıklıkları zaten düşük olan çocuklar, her an her hastalığa, her virüse açık olarak bulunurlar. Bu yüzden de sıklıkla hasta olabilirler. Çocuklarda en sık görülen hastalık ise hiç kuşkusuz boğaz ağrısıdır. Peki, bu en sık karşılaşılan hastalık olan çocuklarda boğaz ağrısı neden olur? Çocuklarda boğaz ağrısına hangi yöntemle ne iyi gelir?

ÇOCUKLARDA BOĞAZ AĞRISI VE NEDENLERİ:

Boğaz ağrısı, bakteri ve virüs gibi zararlı patojenlerin yol açtığı hastalıklardan biridir. Boğazın arka kısmında, yutak bölgesinde ağrı ve acı ile kendini belli eder. Soğuk algınlığı, grip, akciğer enfeksiyonları gibi nedenlerle oluşabilen boğaz ağrısı şikayetlerinin en yaygın sebepleri arasında farenjit ve bademcik iltihabı yer alır.

ÇOCUKLARDA FARENJİT VE FARENJİT’İN BELİRTİLERİ:

Boğazın arka duvarı yani farenks, bademciklere komşudur. Bademciklere çok yakın bir bölgede olan bu dokuya bağlı enfeksiyonlar genellikle hem bademcikleri hem de farenksi etkiler. İşte Farenjit farenks bölgesinde oluşan tahriş ya da iltihap sonucu oluşan hastalıklık olarak tanımlanabilir. Farenjit sıklıkla virüslere bağlı olarak gelişse de, kişide bakteri kaynaklı olarak da farenjit görülebilir. Farenjit rahatsızlığında boğaz ağrısı en yaygın görülen belirtidir. Bunun yanı sıra şu belirtiler de hastalıkta gözlemlenebilir. Boğazın arka kısmında kızarıklık, Boğazda yanma, Yutkunamama, Yutkunma güçlüğü, Boğaz akıntısı, Burun tıkanıklığı, Yutkunurken acı çekme, Halsizlik, Öksürük, Hapşırık,

ÇOCUKLARDA BADEMCİK İLTİHABI NEDİR?

Ağız yoluyla vücuda girmeye çalışan bakteri ve virüslere karşı ilk savunmayı bademcikler geliştirir. Bir muhafız gibi vücuda girişlerini önleyen bademcikler, ekseriyetle iltihaplanabilir. Boğaz ağrısının yaygın sebeplerinden biri olan bu durum, bademciklerde zararlı patojenlerin çoğalmasına bağlı olarak oluşur. Boğazın arka kısmında, iki tarafta bulunan bademciklerin iltihaplanması ile bunların üzerinde beyaz oluşumlar şeklinde ortaya çıkar. Yutkunmanın zorlaşmasına yol açan bu bademcik iltihabı, zaman zaman solunumun da güçlenmesine neden olacak kadar şiddetli bir rahatsızlık olabilir. Bademcik iltihabına yol açan bakteri ve virüsler, hapşırık ve öksürük yoluyla enfekte kişiden diğer sağlıklı bireylere bulaşabilir.

ÇOCUKLARDA BOĞAZ AĞRISI GİDERME YÖNTEMLERİ!

Soğuk algınlığından kaynaklanan bir boğaz ağrısı sıkıntısı olup olmadığını anlamak için hastalığın etkeninin saptanması için hekime götürmek son derece önemlidir. Böylelikle boğaz ağrısına neden olan patojenin ve hastalığın tanısının koyulması tedaviye başlanılması açısından çok yararlıdır. Sıklıkla sorulan “Çocuklarda boğaz ağrısı nasıl giderilir?” sorusuna verilebilecek en önemli yanıt basit tedavi yöntemleri olarak adlandırılan, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek ve ve ortamı sık sık havalandırmak gibi yöntemlerdir.

Sonraki Haber