Buradan arsa alanlar resmen 1'e 5 kazandı! 

Konut sahibi olmak isteyenler arsaya yönelirken İstanbul’un ve İzmir’in çeperlerinin yanı sıra Sapanca, Bursa, Balıkesir, Çanakkale de ciddi talep görüyor. Ayrıca yine verilen bilgilere göre bugün 300 bin TL'ye  bile arsa bulmak mümkünken, Çanakkale 1’e 5 kazandırdı.

Buradan arsa alanlar resmen 1'e 5 kazandı! 

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler arsaya yönelirken İstanbul’un ve İzmir’in çeperlerinin yanı sıra Sapanca, Bursa, Balıkesir, Çanakkale de yoğun talep gören iller arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son dönemlerde arsa talebinde ciddi artış görüldüğünü dile getiren arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, getiri potansiyeli de yüksek olan arsa yatırımının, bazı bölgelerde 1’e 5 kazandırdığını kaydederek, “Şimdi arsa almanın tam zamanı” diye konuştu.

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre firma olarak 2017'den bu yana Türkiye’nin çeşitli lokasyonlarına yatırım yaptıklarını dile getiren Öztürk, “Biz alt yapısı hazır, imarlı ve hemen teslim arsa satıyoruz” dedi.

Buradan arsa alanlar resmen 1'e 5 kazandı! 

YATIRIMCISININ YÜZDE 80’LİK KISMI KONUT YAPMAK İSTİYOR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada insanların bir tapu sahibi olmak istediğine değinen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, firma olarak yaptıkları bir araştırmada, “Önümüzdeki 5 senede arsaya yatırım yapmak ister misiniz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 87’lik kısmının evet yanıtı verdiğini, yüzde 80’inin de bu yatırımı konuta dönüştürmek istediği sonucunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada insanların arsa yatırımının karlı olduğunu bildiğini fakat bilmediği bir şeyi almaktan da çekindiğine değinen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, o sebeple arsaya künye sistemi getirdiklerini kaydederek, “Kaç metrekare, hangi statüde, konut yapmak istendiğinde kaç metrekare olacak gibi bir künye sistemi getirdik” diye konuştu.

Açıklamasında 1915 Çanakkale ve Osman gazi köprülerinin etkisiyle, mega kent İstanbul’a kolay ulaşım imkanı olan bölgelerde arsa geliştirdiklerini ve talebin de bu bölgelerde görüldüğünü söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk şöyle konuştu:

“Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ yoğun talep görüyor. Özellikle 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprüleriyle Çanakkale aslında evimize çok yaklaştı. Çanakkale bölgesi bizim yoğunluklu satış yaptığımız yerler arasında yer alıyor. Halen bölgede fırsatlar var, insanlar kazanabiliyorlar. Kuzey Marmara otoyoluyla Sapanca’dan İstanbul’a 45 dakika ulaşımla bu bölgeye de ilgi oldkça arttı. Ayrıca İstanbul ve İzmir çeperleri revaçta. Buralar çok ciddi talep görüyor. Ankara Beypazarı da prim yapan bölgelerden, gelişim potansiyeli yüksek yerler arasında yer alıyor.”


TARLA VE ARSADA FİYAT ARTIŞI SÜRER

Yaptığı açıklamalarda konut fiyatlarının bugün ortalama 3 milyon TL’den başladığını söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, ancak şu anda 300 bin liraya bile imarlı arsa sahibi olmanın mümkün olduğunu, söz rakamın 5-6 milyon TL’ye kadar çıktığını belirtti. Arsa fiyatlarının bölgelere göre değişiklik gösterdiğini kaydeden arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Çanakkale’de 600-700 bin, Beypazarı’nda 300-400 bin TL arasında” diye konuştu.

Açıklamasında söz konusu talep nedeniyle arsa fiyatlarının yükselişini sürdürdüğünü söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Şu anda arsa almanın tam zamanı. Arz-talepten dolayı artamaya devam ediyor." dedi.