Apple'dan yıllardır beklenen değişiklik geldi!

Teknoloji devi Apple beklenen adımı nihayet attı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Apple, yıllardır süren tartışmalardan sonra iPhone'lar ve Android'ler arasındaki mesajlaşmayı iyileştirmeyi kabul etti. 

Apple'dan yıllardır beklenen değişiklik geldi!

Teknoloji devi Apple, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında daha sorunsuz bir mesajlaşma deneyimi sağlayacak adımı atmak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu şirket, sonunda RCS'nin iMessage ile birlikte çalışacağını ve iPhone ile Android telefon kullanıcıları arasındaki iletişimi sağlayacağını belirtiyor. 

Milli Gazete'nin aktardığı habere göre teknoloji devi Apple aslında bu değişimi uzun süredir reddediyordu. Hatta daha geçen sene annesi Android kullanan bir muhabir, Apple CEO’su Tim Cook’a şirketin Android ve iPhone arasındaki mesajlaşma şeklini geliştirip geliştirmeyeceğini sormuştu. Yine verilen detaylara göre Cook, “Annene bir iPhone al” diyerek esprili bir yanıt verirken sözlerine şu şekilde devam etmişti: “Kullanıcılarımızın bizden RCS’yi benimsemek için çok fazla enerji harcamamızı istediklerini görmüyorum.”

Apple'dan yıllardır beklenen değişiklik geldi!

Verilen detaylara göre mesajlaşma için bir endüstri standardı şeklinde kabul edilen RCS ile kullanıcılar, diğer özelliklerin dışında yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar gönderip alabilir, kablosuz ya da hücresel veri üzerinden sohbet edebilir ve mesajların ne zaman okunduğunu öğrenebilir. Buna karşılık, Android ve iPhone’lar arasında resim ve video alışverişi şu anda medyanın kalitesini düşürüyor. Ayrıca iPhone’lar arasındaki iMessage’ların ya da WhatsApp aracılığıyla gönderilmiş olan mesajların aksine, iPhone’lar ve Android’ler arasındaki mesajlar şifrelenmez ve bu nedenle casusluğa karşı daha savunmasız.

Yine paylaşılan bilgilere göre Apple’ın duyurusuna cevap olarak Google, Apple’ın bugün RCS’yi benimsemek için ilk adımı attığını görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.. Google ayrıca standardı uygulamak için Apple ile beraber çalışma sözü verdi.