1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Peki 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? İşte tek tek açıklanan o detaylar...  

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

 

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, gayrimenkullerin devir işlemi aile içerisinde bedelsiz şekilde yapılabiliyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, genel olarak 1. derece yakınlar veya yakın akrabalar arasında bedelsiz olarak tapu devir işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Verilen bilgiye göre, tapuda gerçekleştirilen söz konusu bu işleme bağışa veya hibe adı veriliyor.

tapu

TAPU BAĞIŞI NE DEMEK?

Paylaşılan detaylara göre, tapu bağışı, bir bedel ya da başkaca bir karşılık alınmaksızın bir taşınmazın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak belirtiliyor.

Yine verilen bilgiye göre, kanunen reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli yada vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor. Vasi, vesayeti altında olan bir kimsenin malını bağışlayamıyor. Anne-baba da velayetleri altında olan küçüğün malını satabildiği halde bağış yapamıyor.

Aile içinde tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşlar söz konusu süreç ile ilgili olarak araştırmalar yapıyor. Peki 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 

 

 

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

1. DERECE YAKINA TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

 

Paylaşılan detaylara göre, 1. derece yakına tapu devri için önceliklei olarak tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli evrakların da hazır bulundurulması gerekiyor. Satış işlemleri söz konusu olmayacağı için tapu hibe işlemi harcı ödenmesi gerekli. Ayrıca aile içi bedelsiz tapu devri için gerekli belgeler ve alınması gereken harç miktarları da peş peşe açıklandı. 

 

1. DERECE YAKINA TAPU DEVRİ İÇİN GEREKLİ BELGELER 

 

1) İşleme konu olan gayrimenkule ait, tapu senedi, eğer yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirten herhangi bir belge ya da malikin sözlü beyanı,

2) Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport ya da avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

3) Eğer işlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan varsa temsile ilişkin belge.