2023'te yüzleri gülmeyen çiftçilere 2023 müjdesi geldi!

Krediyle traktör alacak çiftçilerin beklediği müjde geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tam 3 fırsat birden geldi. İşte, traktör kredisindeki o yenilikler...

2023'te yüzleri gülmeyen çiftçilere 2023 müjdesi geldi!

Krediyle traktör alacak çiftçilerin beklediği müjde sonunda geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, 2024 yılında hazine destekli traktör alımına yönelik kredi limiti ile faiz oranlarında değişiklik yapıldı.

Karar'da yer alan habere göre tarım sektörünün gelişimi ve modernizasyonu adına önemli bir yenilik daha geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla 2024 yılında hazine destekli traktör alımı kredilerinde önemli değişikliklere gidildi.

2023'te yüzleri gülmeyen çiftçilere 2023 müjdesi geldi!

LİMİT 2 MİLYON TÜRK LİRASI OLDU

Söz konusu bu yeni karar ile hazine destekli traktör alım kredilerinin 1 milyon Türk Lirası şeklinde olan üst limiti 2 milyon TL'ye çıkartıldı. Söz konusu bu yeni gelişmeyle çiftçiler daha yüksek değerdeki traktörleri de krediyle alabilecek.

FAİZ İNDİRİMİNE EK YENİ İNDİRİMLER

Mevcut yüzde 25 olan faiz indirimine ek şekilde, yeni karar ile yurt içinde üretimi yapılan traktör alımlarına yüzde 25, 1. derecedeki tarımsal örgütlerin alımlarına da yüzde 10 ek faiz indirimi geldi. Söz konusu bu gelişmeyle en yüksek faiz indirimi yüzde 60’a ulaştırıldı.