2024'te bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar!

Ocak ayında yapılacak zam ile artması beklenen bedelli askerlik fiyatı, memur maaşına yapılan son zam oranı ile senede iki defa değerlendiriliyor. Peki 2024'te geçerli olacak bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 

2024'te bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurularını yapan adaylar için de ödeme süreci hemen başlıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bedelli Askerlik Ücreti memur maaş artış oranlarının 6 ayda bir yenilenmesi ile birlikte değişiyor. Maaş zamlarının netleşmesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi yayımlanıyor.

Halktv'de yer alan habere göre söz konusu bu genelge ile 6 aylık memur aylık katsayı oranı da belirleniyor. Katsayı üzerinden de gerçekleştirilen hesap üzerinden bedelli askerlik ücretini Milli Savunma Bakanlığı resmi olarak açıklıyor. Peki, 2024 yılı güncel bedelli askerlik zammı ne kadar olacak?

2024'te bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar!

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TL?


2023 yılının Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 lira şeklinde olan bedelli askerlik ücreti, Temmuz ve Aralık dönemi için 122 bin 351 TL'ye yükseltildi.

2024 İÇİN BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bedelli askerlik tutarı, geçmişte gerçekleştirilen düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlendi.

2024'te geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlenecek.

Memur maaşı zammından sonra  bedelli askerlik ücreti genelgesi yayımlanacak.

2024 YILINDA BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bedelli askerlik yüzde 30 zam gelmesi halinde söz konusu bu ücretin 159.056 Türk Lirası olacağı öngörülüyor.

Yüzde 40 zam yapılması halinde bedelli askerlik tutarı 171 bin 291 TL olabilir.

Yüzde 50 artış yaşanması durumunda toplam ödeme tutarı 183 bin 526 lira olabilir.