2024'te kaç gün resmi tatil var? Bayramlarda 9 gün tatil var mı? 

Milyonlarca çalışan 2024 yılındaki resmi tatil takvimi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 2024'te bayramlar ve resmi tatiller hangi günlere denk geliyor? 

2024'te kaç gün resmi tatil var? Bayramlarda 9 gün tatil var mı? 

Çalışanlar başta olacak şekilde toplumun büyük kısmının yakından takip ettiği resmi tatil takvimi, 2024 yılının ilk günü 1 Ocak Pazartesi ile başlayacak. Yılbaşından sonraki ilk resmi tatil günleri, Nisan'daki Ramazan Bayramı ile devam edecek.

RAMAZAN BAYRAMINDA 9 GÜN TATİL İHTİMALİ VAR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram nedeniyle 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenmiş olacak. Verilen bilgilere göre Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması halinde pek çok çalışan bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

2024 yılının Nisan ayındaki resmi tatiller, salı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile  devam edecek.

2024'te kaç gün resmi tatil var? Bayramlarda 9 gün tatil var mı? 

"Emek ve Dayanışma Günü" olarak 2009'da resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2024 yılında çarşamba günü, diğer resmi tatil 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise pazar günü kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Halktv'nin aktardığı habere göre Kurban Bayramı'nın başlangıcı 2024 yılında haziran ayının ortasına denk gelecek. Kurban Bayramı arifesi nedeniyle 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram kapsayan 16, 17, 18 ve 19 Haziran da resmi tatil olacak.

Ayrıca yine resmi tatil günlerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2024 yılında haftanın ilk iş günü pazartesiye gelirken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise haftanın son iş günü cuma kutlanacak.

Gelecek sene, yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim pazartesi gününe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise salı gününe geliyor.