2024’ün en çok beklenen 5 halka arzı!

2024 yılında halka arz bekleyen şirketler arasında Koton, Rönesans Gayrimenkul, Mogan Enerji, Ferbis Tarım ve Multinet yer alıyor. Söz konusu halka arzlar, şirketlerin büyüme, borç ödeme ve genişleme hedeflerini destekleyecek.

2024’ün en çok beklenen 5 halka arzı!


Geride bırakmış olduğumuz 2023 senesi adeta halka arzların yılı oldu. Türkiye'de faaliyet gösteren fakat halka açık olmayan pek çok başarılı şirket SPK’ya başvuru yaparak borsa macerasına başladı. Bu şirketler arasında Astor Enerji, Bien Yapı, Kale Seramik, Ebebek ve TAB Gıda gibi Türkiye'nin önemli markaları yer aldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yatırımcılarına önemli getiriler sağlayan şirketler borsaya olan ilginin artmasına da katkı sağlamış oldu. Şimdi merakla 2024'teki halka arzlar bekleniyor. Bu sene de pek çok önemli şirket borsaya kote olacak ve yatırımcılarla buluşacak.

2024’ün en çok beklenen 5 halka arzı!

Uzmancoin'den Emre Yüksel'in yaptığı derlemelere işte 2024 yılının merakla beklenen 5 halka arzı:

1) Koton

1988'de İstanbul’da kurulan Koton, Türkiye’de hazır giyimin en bilinen markalarından biri olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Şirket, taslak izahhanemeye göre bireysele eşit dağıtım yöntemiyle halka arz olmayı planlıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 385 milyon lot dağıtımı ile halka arzı gerçekeleşecek olan Koton elde edeceği geliri yeni mağaza açılışlarında, depo otomasyon yatırımlarında ve işletme sermayesinde kullanacak.


2) Rönesans Gayrimenkul

Rönesans Grubu’nun ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olan Rönesans Gayrimenkul de bu yıl halka açılmayı planlıyor.

30 seneyi aşkın inşaat deneyimi bulunan şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 60-65’ini finansal borçların ödenmesinde kullanacak.

Rönesans Gayrimenkul halka arzının bireysele eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşmesi planlanıyor.


3) Mogan Enerji

Verilen detaylara göre 361 milyon 700 bin lotluk pay sayısıyla büyük bir halka arza hazırlanan Mogan Enerji, Borsa İstanbul’daki yatırımcılar tarafından da büyük bir heyecanla bekleniyor.

Mogan Enerji, borsaya kote olan Parsan ve Döktaş gibi şirketleri de bünyesinde barındıran Güriş Holding’in iştiraki konumunda olan bir şirket.

Enerji şirketlerinin daha önce sağlamış olduğu söz konusu bu getiriler bu halka arza büyük bir talep olacağını tahmin etmeyi kolaylaştırıyor.

4) Ferbis Tarım

Oyak Grubu şirketleri arasında yer alan Hektaş’ın bünyesinde bulunan Ferbis Tarım uzun zamandır halka arz olması beklenen şirketler arasında yer alıyor.

Yine paylaşılan bilgilere göre Hektaş bünyesine geçtikten sonra üretim kapasitesini 12 kat artıran ve satış noktası sayısını 10’dan 300’ün üzerine çıkaran şirket büyüme konusunda da güçlü bir ivmeye sahip.

Geçtiğimiz senelerde Hektaş’ın yaşadığı hızlı büyüme ve Hektaş hissesinde yaşanan akıl almaz yükseliş bu halka arzda talep rekoru kırılabileceğini işaret ediyor.

5) Multinet

Kurumsal hayattaki pek çok çalışanın yakında bildiği Multinet, geçtiğimiz sene halka arz için başvurusunu tamamlamıştı.

Multinet’in bireysele eşit dağıtım yöntemi ile halka arz olması planlanıyor. Şirketin yüzde 30’luk kısmı halka açılacak.

Şirketin halka arzı mevcut ortakların paylarının satışıyla gerçekleşeceği için taslak izahnameye göre şirket bir gelir elde etmeyecek.