40 yıllık zeytin ustasının gizli sırrı ortaya çıktı! Tam 1 yıl taş gibi duruyor!

Zeytinin bozulmadan uzun süre saklanmasının püf noktası pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte 40 yıllık zeytin ustasının gizli sırrı...

40 yıllık zeytin ustasının gizli sırrı ortaya çıktı! Tam 1 yıl taş gibi duruyor!

Zeytin, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kahvaltıda, salatada, mezede, yemekte, her öğünde zeytin tüketmeyi severiz. Zeytin, aynı zamanda sağlığa da pek çok fayda sağlar. Zeytin, içerdiği E vitamini, antioksidanlar, yağ asitleri, lif, demir, kalsiyum gibi besin öğeleri sayesinde kalp ve damar sağlığını korur, kolesterolü düşürür, sindirimi kolaylaştırır, bağışıklığı güçlendirir, cilt ve saç sağlığını iyileştirir.

Ancak, zeytinin bu faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde saklamak da önemlidir. Zeytin, bozulmaya ve küflenmeye karşı hassas bir besindir. Zeytinin bozulmadan uzun süre saklanmasının püf noktası ise 40 yıllık zeytin ustası Ahmet Usta’nın gizli sırrıdır. Ahmet Usta, zeytin şişesinin içerisine eklediği bir malzeme sayesinde zeytinlerin 1 yıl boyunca taş gibi durduğunu söylüyor. Peki, bu mucizevi malzeme nedir? Hemen anlatalım.

40 yıllık zeytin ustasının gizli sırrı ortaya çıktı! Tam 1 yıl taş gibi duruyor!

Zeytin şişesinin içerisine ekleyin, 1 yıl boyunca taze kalsın

Ahmet Usta, zeytinlerin bozulmadan uzun süre saklanmasının sırrını şöyle açıklıyor: "Zeytinleri şişeye doldurduktan sonra üzerine bir miktar zeytinyağı ekliyorum. Zeytinyağı, zeytinlerin üzerinde bir tabaka oluşturarak hava ile temasını kesiyor. Böylece zeytinler bozulmuyor, küflenmiyor, yumuşamıyor. Zeytinyağı, aynı zamanda zeytinlerin lezzetini de arttırıyor. Zeytin şişesinin içerisine eklediğim zeytinyağı sayesinde zeytinlerim 1 yıl boyunca taze kalıyor."

Ahmet Usta’nın bu yöntemi, hem pratik hem de ekonomik bir yöntemdir. Zeytin şişesinin içerisine ekleyeceğiniz zeytinyağı, zeytinlerinizi 1 yıl boyunca taş gibi tutacak, lezzetini de koruyacaktır.