ABD'li dev bankadan kan donduran altın tahmini geldi: Bütün bildiklerinizi unutun, birden alev alacak!

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen altın fiyatları için bir son dakika tahmini geldi. İşte ABD'li dev bankanın yaptığı o altın tahmini...

ABD'li dev bankadan kan donduran altın tahmini geldi: Bütün bildiklerinizi unutun, birden alev alacak!

Yatırımcıların göz bebeği altın ile ilgili olarak yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından da merakla takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50 oranında sabit tutmasından hemen sonra gram ve çeyrek fiyatlarında dalgalanmalar başlamıştı. Altın yatırımı yapan vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?' sorusunun yanıtı ile ilgili araştırmalar yaparken, ABD'li dev bankadan korkutan bir tahmin geldi. İşte Bank of America'nın yaptığı o altın tahmini...

5 Mayıs 2024 son dakika canlı altın fiyatları vatandaşlar tarafından merak edilirken, gram ve çeyrek altın fiyatlarıda yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi? Altın alınır mı yoksa satılır mı? 

ABD'li dev bankadan kan donduran altın tahmini geldi: Bütün bildiklerinizi unutun, birden alev alacak!

KAN DONDURAN ALTIN TAHMİNİ

Paylaşılan bilgilere göre ABD'li bankacılık devi Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatları ile ilgili sene sonu tahminlerinde güncellemeye gitti. Banka, ons altın fiyatlarının 2025'e kadar 3 bin doları aşacağı öngörüsünü açıkladı. Bank of America, özellikle Çin Merkez Bankası'nın yalnızca 2023'te 200 tondan fazla sarı metal toplayarak altın piyasasını desteklediğini kaydetti. Ayrıca söz konusu açıklamada Çin'deki bireysel talebin güçlü seyrettiğine de değinildi.

BİRDEN ALEV ALACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bank of America, daha önce Fed'in 2024'ün ilk çeyreğinde faizleri indirmesi halinde ons altın için 2 bin 400 dolar tahminini yapmıştı. Verilen detaylara göre yaptığı son değerlendirmesinde tahminlerini yukarı çeken Bank of America ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.


5 MAYIS 2024 SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI


GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?
Alış: 2.392,52 Türk Lirası
Satış: 2.393,53 Türk Lirası

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?
Alış: 3.828,03 Türk Lirası
Satış: 3.913,42 Türk Lirası

CUMHURİYET ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?
Alış: 15.312,13 Türk Lirası
Satış: 15.605,81 Türk Lirası

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?
 Alış: 7.632,14Türk Lirası
Satış: 7.826,84 Türk Lirası