Aile Bakanlığı yeni sosyal destek ödemesini duyurdu! Hesaplara 6 bin 667 lira yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve verdiği sosyal destek ödemeleriyle yüzleri güldüren Aile Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yeni destek müjdesi daha verdi. İşte Aile Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi ile ilgili detaylar...

Aile Bakanlığı yeni sosyal destek ödemesini duyurdu! Hesaplara 6 bin 667 lira yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yeni destek ödemesi için daha düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “İşe Başlama Yardımı” kapsamında ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek verecek. Aktarılan bilgilere göre, iş arayan bireylerin desteklenmesi amacıyla Aile Bakanlığı tarafından başlatılmış olan İşe Başlama Yardımı, bakanlığın sağladığı yaklaşık olarak 50 farklı sosyal yardım programından bir tanesi şeklinde öne çıkıyor. Söz konusu bu program, özellikle iş bulma sürecinde olan dar gelirlilere ekonomik destek sağlamayı planlıyor. Verilen bilgilere göre iş arayan vatandaşlar için iş bulunması halinde Aile Bakanlığı tarafından bu kişilere ödeme veriliyor.

Aile Bakanlığı yeni sosyal destek ödemesini duyurdu! Hesaplara 6 bin 667 lira yatırılacak!

AİLE BAKANLIĞI DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Verilen bilgilere göre İşe Başlama Yardımı'ndan yararlanmak için birtakım koşullar isteniyor. Söz konusu bu yardım, Aile Bakanlığı tarafından desteklenen hanelerde yaşayan, çalışabilir durumda olan fakat iş bulamayan 18-55 yaş arasındaki vatandaşlar için veriliyor.

Paylaşılan bilgiye göre iş arama sürecinde İŞKUR vasıtasıyla uygun işler bulunuyor ve iş görüşmeleri yapılıyor. Söz konusu vatandaşlar, iş görüşmelerini gerçekleştirip, SSK'lı ve asgari ücret düzeyinde bir işe sahip olmuş oluyor. İşe başlama sürecinin bitmesinin ardından İşe Başlama Yardımı şeklinde ekonomik yardım yapılıyor.

Pek çok kişi tarafından merak edilen detaylara göre İşe Başlama Yardımı, mevcut brüt asgari ücretin üçte biri şeklinde belirlendi. Söz konusu bu oran, günümüzde 6 bin 667 TL'ye denk geliyor. Hak sahipleri, söz konusu bu yardımı nakit şekilde alabiliyor ve senede en fazla iki kez ödeme yapılıyor.