Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra tapuya aile konutu şerhi konulur mu?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü', "Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra tapuya aile konutu şerhi konulur mu?" sorularının yanıtlarını paylaştı. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...  

Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra tapuya aile konutu şerhi konulur mu?

 

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düşen vatandaşların en çok merak ettiği sorular arasında "Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra tapuya aile konutu şerhi konulur mu?" yer alıyor.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü de pek çok kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtını paylaştı. Şimdi gelelim "Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorularının yanıtlarına...

Haber Global, "Aile Konutu Şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorularının yanıtlarını bir haberde derledi.

şerh

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Aile konutu şerhi için merkezi nüfus idaresi sisteminden ya da nüfus müdürlüğünden alınan yerleşim yeri belgesi ile beraber medeni hali gösterir nüfus kayıt örneği de aranır.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, aile konutu şerhi işlenmesi gereken taşınmazın tapu sicilindeki ada/parsel bilgileri ile MERNİS üzerinden alınan yerleşim yeri verilerinin çakıştırılması gerektiği zaman apartman yönetimi, muhtarlık, belediye, kadastro müdürlüğü, LİHKAB vb. kurumlardan bu konuda durumu kanıtlayıcı nitelikte belge alınması gerekiyor.  

Aktarılan detaylara göre, aile konutu eşlerin yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdikleri mekân olarak tanımlanır. Yine verilen bilgiye göre eşler, evlilik birliğini beraberce yürütür ve yönetirler. 

Eğer eşler boşanırsa, boşandıktaa sonra aile birliği bozulduğu için boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulamaz.

Başkasına ait tapu sorgulanır mı? Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Hemen bakın!

Altının piri İslam Memiş tek tek duyurdu, bu yeni rakamı görenin ayakları yerden kesildi!

Kamuya 14 bin TL maaşla personel alımı yapılacak! KPSS puanı 60 olanlar hemen başvursun!