AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum kimdir? İşte Murat Kurum hakkında tüm merak edilenler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda “İstanbul muradına erecek” diyerek adayı Murat Kurum olarak açıkladı. Peki AK Parti'nin Murat Kurum kimdir? İşte Kurum hakkında tüm merak edilenler...

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum kimdir? İşte Murat Kurum hakkında tüm merak edilenler!

AK Parti, bugün Haliç'te gerçekleştirilen etkinlikle belediye başkan adaylarının bir bölümünü açıkladı. En çok merak edilen şehir de İstanbul'du. AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir önceki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Murat Kurum oldu.

Peki Murat Kurum kimdir? İşte Ak Parti adayı Murat Kurum hakkında tüm merak edilenler...

Murat Kurum, 1999-2005 yılları arasında ülkemizin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005'te TOKİ’de, Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum kimdir? İşte Murat Kurum hakkında tüm merak edilenler!

Paylaşılan detaylara göre Murat Kurum, 2006-2008 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. İstanbul’a güvenli konutlar kazandıran Murat Kurum, Emlak Konut GYO'nun rekor bir büyümeye ulaşmasını sağladı. 

Verilen bilgilere göre Murat Kurum, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Bakanlık görevi boyunca tüm ekibiyle; yeni bir şehircilik anlayışıyla kentlerin kalkınması ve dirençli hale getirilmesi, bunu yaparken de çevrenin korunması için hassasiyetle çalışan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet politikası doğrultusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için sosyal konut kampanyaları hazırladı. Söz konusu bu kampanyalar dahilinde 365 bin sosyal konut, onun döneminde yapıldı. Murat Kurum, mega kent İstanbul özelinde de kentsel dönüşüm faaliyetlerinin bir seferberliğe dönüşmesi amacıyla çalışmalarda bulunarak, on binlerce konutun dönüşümünü ve güvenli hale gelmesini de sağladı.