Ayakkabılarınızı sakın makineye atmayın! Bu ayakkabı temizleme yöntemiyle en kötüsünü bile yeni gibi yapın!

Herkesin hemen hemen ilk tercihleri arasında yer alan spor ayakkabılar her ne kadar rahat olsa ve güzel görünse de bakımlarını yapmak bazen sizi çileden

Ayakkabılarınızı sakın makineye atmayın! Bu ayakkabı temizleme yöntemiyle en kötüsünü bile yeni gibi yapın!

Herkesin hemen hemen ilk tercihleri arasında yer alan spor ayakkabılar her ne kadar rahat olsa ve güzel görünse de bakımlarını yapmak bazen sizi çileden çıkarabilir. Mynet’te yer alan habere göre, spor ayakkabılarının bakımında yapılan bazı yanlışlar ayakkabılarınızda geri döndürülemez sonuçlara yol açabilir.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, özellikle her geçen gün yükselmeye devam eden ayakkabı fiyatları sebebiyle ayakkabıların bakımına daha fazla dikkat etmek gerekli. Eğer siz de spor ayakkabılarınızın en iyi çamaşır makinesinde temizlendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir.

Evde ayakkabılarınızı yıpratmadan temizleyebilirsiniz. İşte en kötüsünü bile yeni gibi yapacak o temizleme yöntemi…

SPOR AYAKKABILAR NASIL TEMİZLENİR?

Spor ayakkabı temizliğinde en dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ayakkabıya kartonda ya da kağıttan bir destek dolgusu yapmak. Söz konusu bu işlem temizlik sırasında ayakkabınızın şeklinin bozulmasını önleyecektir.

SPOR AYAKKABINIZI KURU FIRÇA İLE FIRÇALAYIN

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylı bilgilere göre spor ayakkabılarınızı suyla temizleme aşamasına geçmeden önce kuru bir ayakkabı fırçasıyla fırçalayabilirsiniz.

SPOR AYAKKABILARINIZI BAĞCIKLARINI SÖKEREK YIKAYABİLİRSİNİZ

Spor ayakkabılarınızda bağcıkların geçtiği yerler altta kalacağı eğer için detaylı bir temizlik yapmak istiyorsak bağcıkları sökmeniz gerekir.

Ayakkabılarınızı sakın makineye atmayın! Bu ayakkabı temizleme yöntemiyle en kötüsünü bile yeni gibi yapın!

SPOR AYAKKABILARINIZIN MALZEMESİNE DİKKAT EDİN

Spor ayakkabılarınızı temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de malzemenin türüdür. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, deri ve bez yüzeyleri fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz fakat süet gibi malzemelerin temizliğinde herhangi bir fırça kullanımının yüzeye zarar verebileceğini unutmamanız gerekir.

MUTLAKA UYGUN TEMİZLEYİCİLERİ KULLANIN

Bu ön hazırlıkları tamamladıktan sonra şimdi sıra temizliğe geldi. Spor ayakkabılarınızın temizliği için karbonat ve bulaşık deterjanı karışımı, krem yüzey temizleyici, diş macunu gibi farklı temizleyicilerden yararlanabilirsiniz.

Eğer ayakkabı temizliğinde krem yüzey temizleyici kullanacaksanız yüzeye çok fazla dökmemeye çalışın çünkü önemli olan deterjanın çokluğu değil fırçalama kuvvetinizdir. Eğer diş macunu kullanacaksanız da beyaz renkli veya krem formda olanları kullanmanız gerekir. Jel formda ve renkli olanlar ayakkabılarda leke bırakabilir.

DİŞ FIRÇASI İLE DETAYLI OLARAK TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Özellikle beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için diş macunundan yararlanabilirsiniz. Spor ayakkabılarınızın yüzeyini nemli bir bezle güzelce ıslattıktan sonra eski bir diş fırçası üzerine bir miktar diş macunu sürüp karbonat içerisine batırarak dairesel hareketlerle ayakkabılarınızı fırçalayın. Bu işlemden sonra ılık suya batırılmış nemli bir bezle yüzeyde kalan diş macunu atıklarını silin ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.

Ayakkabılarınızı sakın makineye atmayın! Bu ayakkabı temizleme yöntemiyle en kötüsünü bile yeni gibi yapın!

KARBONATTAN FAYDALANIN

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz temizlik çözeltisi ve bir diş fırçasıyla ayakkabılarınız yeni gibi parlayabilir. 2 çorba kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanını karıştırıp macun kıvamlı bir temizleyici elde ettikten sonra diş fırçası ile bu temizleyiciyi ayakkabılarınızın yüzeyine uygulayın. Ilık su ve havlu yardımıyla da durulama işlemini yapın ve spor ayakkabılarınızı kurumaya bırakın. Ayakkabılarınız kurudukça karbonatın yüzeyde bırakmış olduğu beyaz tozu ayakkabılarınızı silkeleyerek dökebilirsiniz.

Bu temizlik işlemleri bittikten sonra ayakkabılarınızı açık havada en az 8-9 saat havalandırmanız gerekir. Bu sürenin sonunda ayakkabılarınızı giymeden önce mutlaka kuruduğundan emin olun. Kurutma işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da direkt olarak güneş ışına maruz bırakmamak. Güneş ışınları ayakkabıların rengini soldurabilir.