Babadan oğula tapu nasıl geçer? Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Pek çok kişi "Babadan oğula tapu nasıl geçer?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Biz de sizler için "Babadan oğula tapu devri nasıl olur?" sorusunun yanıtını araştırdık...

Babadan oğula tapu nasıl geçer? Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

 

Pek çok kişi "Babadan oğula tapu nasıl geçer?" sorusunun yanıtı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından da yapılabiliyor. . Bu konuda “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusu akıllara geliyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, aile içi tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri veya babadan çocuğa tapu devri olarak yapılıyor. Yine paylaşılan detaylara göre, aile içi tapu devri, gerçek bir satış sürecinde sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri olarak da yapılabiliyor. Bunu daha net açıklamamız gerekirse eğer bağış veya hibe diyebiliriz. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre biraz daha çok olduğu için gayrimenkul devri sırasında satış daha çok tercih edilen bir yöntemler arasında yer alır. Ayrıca bu şekilde, aile içi taşınmaz satışları 3. bir kişiye satış yapar gibi yapılır. Yine verilen bilgilere göre, aile içi tapu devri için bazı belgeler gerekiyor. 

tapu-devri

TAPU DEVRİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

 

-Nüfus cüzdanının aslı ve sureti gerekir,

-Tapunun aslı gerekir,

-1 adet fotoğraf gerekir,

-Söz konusu gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) alınması gerekir,

-İlgili belediyeden istenen “Vergi borcu yoktur” yazısı ve emlak rayiç bedel yazısı gerekir,

-İşlem için gerekli harçların da satışı esnasında önce ödendiğine dair dekontların hazır bulundurulması da size yarar sağlayacaktır.

Babadan oğula tapu nasıl geçer? Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

TAPU DEVRETME NE DEMEK?

 

Paylaşılan detaylara göre, tapu devretme işleminin nasıl yürüdüğü pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tapu devri mülk sahibinin değiştiğini kayıtlara geçirmek amacıyla yapılan bir işlem olarak bilinir. Ayrıca alıcı ve satıcı veya tapu devri yapılacak vekillerinin tapu devir işlemlerinde hazır olması gerekir ve söz konuus işlem bu şekilde de işlem sonlanır. 

 

Yine verilen bilgiye göre, gayrimenkul satışı sonrasında tapu devir teslim işlemi amacıyla Tapu Müdürlüğünün resmi web sitesinde tapu randevu kaydı oluşturulması gerekir.

 

TAPU DEVRİ NE KADAR SÜRÜYOR?

 

Yine verilen bilgilere göre, tapu gününde tüm belgelerin ve tapu harcı gibi ödenmesi gereken bedellerin tamamlanması halinde tapu devretme işlemleri aynı gün içerisinde yapılır.

 

Başkasına ait tapu sorgulanır mı? Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Hemen bakın!

Altının piri İslam Memiş tek tek duyurdu, bu yeni rakamı görenin ayakları yerden kesildi!

EYT'de bir son dakika gelişmesi daha! 3600 prim günüyle kimlere emeklilik yolu açılacak?