Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada "Nüfusumuz yaşlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vaadi olan Yaşlılık Sigortası'nı da orta vadeli bir dönem içinde hayata geçirmek zorundayız." dedi.

Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından 5.'si bu senw "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Ortak Paylaşım Forumu'nun (OPF) açılışında önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre çalışma hayatının farklı boyutunun olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, bu dinamik süreç içersinde sosyal diyaloğun önemine de dikkati çekti. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geçen yıl temmuz ayında yapılan ara zamda ve sene sonunda belirlenen yeni asgari ücrette sosyal diyalog süreçlerini yürüttüklerini kaydeden Işıkhan, çalışanların satın alma gücünün korunması açısından asgari ücretin önemli olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası müjdesi!

"YAŞLILIK SİGORTASI'NI DA ORTA VADELİ BİR DÖNEM İÇERİSİNDE HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada çalışma hayatının dinamikleri içindeki sivil toplum kuruluşları ve tüketici gruplarının toplumsal ve ekonomik yaşamda daha aktif rol almaları ile ilgili olarak destekleyici olacaklarını dile getirerek, "Kadın ve gençlere yönelik birtakım sosyal politika araçlarına da ihtiyacımız var. Bakanlık olarak burada hedefimiz istihdamı artırmak. Sosyal güvenlik, geleceği planlamak ve öngörmek demek. Genel Sağlık Sigortası ile nüfusun yaklaşık olarak yüzde 100'ü sosyal güvenlik şemsiyesi altında. Evde sağlık ve evde bakım hizmetleri de yine çok önemli sosyal politika araçları. Bunlar, hepimizin ihtiyacı olan konu başlıkları. Nüfusumuz yaşlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olan Yaşlılık Sigortası'nı da orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı da korumak durumundayız. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçiriyoruz. Hedefimiz burada vatandaşların yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek." dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaşlı nüfusun istihdamda yer almasını sağlayacak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, söz konusu nüfus gruplarının karşılaşabileceği sorunları öngörmeleri gerektiğine de değindi.

Verilen bilgilere göre Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiklerini kaydederek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti.