Başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır? TC ile şifresiz tapu sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden artık pek çok işlem kimlik numarası ile gerçekleştirilebiliyor. Peki başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır? TC ile şifresiz tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır? TC ile şifresiz tapu sorgulama nasıl yapılır?

 

Teknoloji alanındaki gelişmeler her geçen gün hayatımızı kolaylaştırırken özellikle de artık çok sayıda işlemin yalnızca kimlik numarası ile yapılması büyük kolaylık sağlıyor.

Uşakgündem'de yer alan habere göre söz konusu bu işlemler arasında en çok ilgi göreni de hiç şüphesiz e-Devlet tapu bilgileri sorgulama işlemi olarak ön plana çıkıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tapu sahipleri e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifrelerini girip isimlerine kayıtlı olan tapuları da görebiliyor. Paylaşılan detaylara göre, yine konutun metrekaresi, adresi, konumu gibi pek çok özelliği yine bu ekran üzerinden görüntülenebiliyor.

Başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır? TC ile şifresiz tapu sorgulama nasıl yapılır?

BAŞKASINA AİT TAPU SORGULANABİLİR Mİ?

Aktarılan detaylara göre, günümüzde tapu bilgileri sık sık araştırılmakla birlikte hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme sonrasında avukatlara da artık e-Devlet üzerinden başkasına ait tapu sorgulama işlemi yapma imkanı sunuluyor. Verilen detaylara göre, Türkiye Barolar Birliği TAKPAS Sorgulama Sistemi üzerinden avukatlar müvekkillerinin dava işlemleri için kayıtlı arazi, arsa, konut, daire işyeri gibi taşınmazlar olup olmadığını sorgulama imkanına sahip.

 

Örnek vermek gerekirse, avukat bu işlem sayesinde müvekkilinin alacaklı olduğu kişinin gayrimenkulü olup olmadığını öğrenirken bunun için icra takibi de başlatabilir. Fakat avukatların da bu sisteme girişi yalnızca hukuki işlemler için sınırlandırılmış bulunmakta olup her giriş ve sorgulama işlemi kayıt altına alınmakta olup keyfi sorgulama yapılması da yasaklandı.

Başkasına ait tapu bilgileri nasıl sorgulanır? TC ile şifresiz tapu sorgulama nasıl yapılır?

E-DEVLET TAPU SORGULAMA NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yine verilen bilgilere göre, tüm bunlara ek olarak kişinin kendisine ait olan tapu bilgilerini sorgulama imkanı da bulunuyor. Bunun için e-Devlet kullanıcı ismi ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına tapu bilgileri sorgulama yazmanız yeterli oluyor. Ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama linkine de tıklayarak isminize kayıtlı olan taşınmazları sorgulayabilir, “adıma tapu var mı?” sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu bu tapu işlemlerinde bir diğer yöntem de yaşadığınız şehir ve ilçede yer alan tapu dairelerine giderek kimlikle sorgulama gerçekleştirmek. Fakat kişisel bilgilerin gizliliği ilkesi sebebiyle yalnızca kendinize ait olan tapu bilgilerine erişiminize izin verilecek.