Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda bedava mı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca kişi de bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda ücretsiz mi? Bayramda toplu

Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda bedava mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca kişi de bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda ücretsiz mi? Bayramda toplu ulaşım bedava mı? gibi soruların yanıtını merak ediyor.

CNNTürk’te yer alan habere resmi tatillerde ve bayramlarda birçok belediye toplu ulaşımda kolaylıklar sağlayarak ya bedava ya da indirimli ulaşım imkanı sağlıyor.

Peki bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda ücretsiz mi? Bayramda toplu ulaşım bedava mı? Gelelim bu soruların yanıtlarına…

Adeta sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı’nda toplu ulaşım kullanacak olan vatandaşlar bulundukları şehirlerde otobüslerin ve diğer toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi sorusunun yanıtını araştıran vatandaşlar için İETT bir son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar…

Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda bedava mı?

BAYRAMDA METRO METROBÜS VE OTOBÜS BEDAVA MI? BAYRAMDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri veya resmi kısaltmasıyla İETT toplu ulaşım ile ilgili olarak yaptığı açıklamada metrobüs hattında tatilin son günü hariç seferlerin Cumartesi günü planına göre düzenleneceğini belirtti. Ayrıca yapılan açıklamada İstanbul’da toplu taşıma 9 günlük tatilin Kurban Bayramı’na denk gelen 4 gününde ücretsiz olacak yapılacağı bildirilirken yine 9 günlük tatil dönemine gelen 15 Temmuz günü de resmi bayram olduğu için seferlerin ücretsiz olarak yapılacağı bildirildi. Yani böylece 4 gün bayramda ve 1 gün de 15 Temmuz’da olmak üzere metro, metrobüs, otobüs ve tramvay 5 gün boyunca ücretsiz olacak.

Bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve otobüs bayramda bedava mı?

Başkent Ankara’da ise EGO Genel Müdürlüğü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik’in “Kurban Bayramı” süresince 09-10-11-12 Temmuz 2022 tarihlerinde ücretsiz olacağını duyurdu.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan Karar gereğince vatandaşlar, dört gün süren Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 09 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabah saat 06.00’dan, son günü olan 12 Temmuz 2022 Salı günü akşam saat 24.00’e kadar, EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanacak.

Yani başkent Ankara’da da Kurban Bayramı’nda metrolar, otobüsler, teleferik ve Ankaray ücretsiz olacak.