Belgesiyle gelene tam tamına 5 bin 100 TL verilecek! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalıkları nedeniyle zorluk yaşayan bireylere 5 bin 100 TL nakit desteği sağlanacağını duyurdu.

Belgesiyle gelene tam tamına 5 bin 100 TL verilecek! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalara yönelik özel maddi destek programı için start verdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre tüberküloz veya SSPE gibi kronik rahatsızlığı olan kişilere sosyal ve ekonomik zorluklarına karşılayabilmesi için farklı kalemlerde ödeme yapılıyor. Gelir şartına bakılmaksızın hastaların hayat kalitesini arttırmak için yardım ödemesi yapılıyor. 

Belgesiyle gelene tam tamına 5 bin 100 TL verilecek! 

5 BİN 100 TL NAKİT DESTEĞİ SAĞLANACAK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam aden Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında kronik hastalıkları sebebiyle zorluk yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak için aylık 5 bin 100 TL nakit desteği sağlanacağı açıklandı. Hastalara veirlen düzenli gelir kaynağı yaşam şartlarını yükseltirken Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlarla beraber yardım tutarının 2024 yılı memur maaşlarında beklenen yüzde 50 artışla birlikte yükseltilmesi bekleniyor.

Yine verilen bilgilere göre söz konusu başvuru aşamasında hastanın sağlık durumu detaylı bir şekilde incelenirken yardım verilip verilmeyeceği de rapor sonucunda ortaya çıkıyor. Rapor sonrasında gerçekleştirilen incelemeler doğrultusunda vatandaşların yardım alıp alamayacağına karar veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde verilen destek ödemeleri için başvuru detaylarını bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden öğrenmek mümkün.