Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düşen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorular kurum tarafından peş peşe yanıtlandı. O sorular arasında, "Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür?" sorusu da yer alıyor...

Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür?

 

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düşen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorular kurum tarafından tek tek yanıtlandı. 

En çok merak edilen soruların arasında "Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür?" sorusunun yanıtı da yer alıyor. Peki Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Haber Global'de yer alan habere göre, İmar Kanunu'nun 15. ve 16. maddeleri uyarınca parselin iki ya da daha çok parçaya bölünmesi işlemleri için gerekli evraklar da belirtildi.

Birden çok kişiye ait tapusu olan parsel nasıl bölünür?

O evraklar şu şekilde:

-Encümen kararı ya da İl İdare Kurulu kararı (Mücavir alan içinde belediyenin encümen kararı, mücavir alan dışındaysa İl Özel İdaresi kararı gerekiyor.)

-Kimlik belgesi (Taraflara ve eğer varsa temsilcilere ait)

-Eğer söz konusu işlemlerde temsil varsa temsile ilişkin belge (Vekalatname, vasi kararı vb. gibi)

-Emlak beyan değerini gösterir belge (Taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınabilir)

-Değişiklik dosyası (Serbest mühendisler tarafından düzenlenmiş ve uygunluğu Kadastro Müdürlüğü tarafından kabul edilip onaylanmış olması gerekiyor)