Bunu yapmayanlar yandı, son gün yarın! 8 bin 322 lira para cezası kesilecek!

Denizli Valiliği yaptığı son dakika paylaşımında derneklerin beyannamelerini son olarak 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini, verilmemesi halinde de 8 bin 322 Türk Lirası para cezası verileceğini duyurdu.

Bunu yapmayanlar yandı, son gün yarın! 8 bin 322 lira para cezası kesilecek!

Denizli Valiliği pek çok kişiyi yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması yaptı. Denizli Valiliği yaptığı son dakika açıklamasında derneklerin yıl sonundaki faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerini düzenleyecekleri beyannamelerinin yarına kadar verilmesi gerektiğini kaydetti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Denizli Valiliği söz konusu beyannamelerin verilmemesi halinde 8 bin 322 Türk Lirası idari para cezası verileceğini duyurdu.

Denizli Valiliği tarafından konu ile ilgili olarak açıklamada, derneklerin 2023 yılına ait beyannamelerini wwwsiviltoplumgovtr internet adresi üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden kullanıcı adı, şifresini ve parolasını kullanıp doldurması gerektiği kaydedilerek, elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kâğıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibarıyla hiçbir fark bulunmadığı da bildirildi.

Bunu yapmayanlar yandı, son gün yarın! 8 bin 322 lira para cezası kesilecek!


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre kullanıcı kodu, şifre ve parola kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış olan beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler şeklinde kabul edilir. Söz konusu beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticileri 8 bin 322 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca yine verilen detaylara göre  söz konusu beyannamenin 7. bölümü doldurulurken derneğin defterlerinin hangi usulde tutulduğu doğru olarak işaretlenmeli ve buna göre ‘gelirler’ ve ‘giderler’ bölümleri bir önceki senenin devreden hesapları da dikkate alınıp doldurulması gerekiyor. Dernek yöneticilerinin idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamaları için 2023 yılı beyannamelerini 30 Nisan 2024 tarihinde mesai bitimine kadar vermeleri gerekiyor.