Çiftçilerin hesaplarına 1.000 TL yatırılacak! Mutlaka alın!

Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı bulunan çiftçilerin hesaplarına 1.000 TL yatırılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Çiftçilerin hesaplarına 1.000 TL yatırılacak! Mutlaka alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçileri sevindirecek önemli bir adım daha attı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan üreticilere buğday için ton başına 1.000 lira, arpa için de 500 lira fark ödemesi yapılacak. Çiftçi destek ödemeleri dahilinde hububat üretimine teşvik edilmesi için üreticilerin yanında olmaya devam eden bakanlık konu hakkındaki detayları paylaştı.

Çiftçilerin hesaplarına 1.000 TL yatırılacak! Mutlaka alın!

KİMLER DESTEK ALABİLİR?

Karar'da yer alan habere göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen fark ödemesi desteği serbest piyasada ürünlerini satan çiftçileri kapsıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ürün teslim edenlerin dışında serbest piyasada ürünlerini satan çiftçiler de bu destek ödemelerinden faydalanabilecek. Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, atılan adım ile birlikte başvuru işlemlerinin başladığını açıkladı.


Yine aktarılan bilgilere göre fark ödemeleri tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerin desteklenmesi için yapılıyor. Çiftçilerin ekonomik anlamda cebinin rahatlaması için gerçekleştirilecek olan ödemelerin tarım faaliyetini de canlandırması bekleniyor. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere buğday ve arpa için yapılan fark ödemeleri çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltirken tarımın sürdürülebilirliği içerisinde katkı sağlıyor.