Çocuklu annelere 1 ay değil 12 ay boyunca 325 Euro ödenecek!

SGK yaptığı açıklamada çalışan anneler ve bakıcılara 12 ay boyunca vereceği maddi yardımın detaylarını tek tek açıkladı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre çocuğu olan annelere 12 ay boyunca 325 Euro verilecek.

Çocuklu annelere 1 ay değil 12 ay boyunca 325 Euro ödenecek!

Çalışan annelerin istihdamını teşvik etmek için, eğitimli bakıcılar için aylık 325 euro destek verilecek. Söz konusu bu destek programının önümüzdeki Haziran'da başlaması planlanıyor. 

Akşam gazetesinin köşe yazarı Okan Güray Bülbül, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında kadınların iş gücüne katılımını artırmak için çalışan annelere yönelik olarak aylık 325 euro tutarında eğitimli bakıcı yardımını anlattı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre “325 euro destek kimlere verilecek?” başlıklı yazıda, Avrupa Birliği destekli SGK projesi kapsamında, evlerinde profesyonel bakıcı istihdam eden annelere her ay 325 Euro'luk bir ödeme yapılacağı kaydedildi. Pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu bu destekten annelerin en fazla 12 ay boyunca faydalanabileceği de kaydedildi.

Çocuklu annelere 1 ay değil 12 ay boyunca 325 Euro ödenecek!

Yine verilen detaylara göre 36 aylık oluncaya kadar çocukları için annelerin alabileceği söz konusu bu destek, daha önce üç yıl boyunca sürdürülen projenin 1.  aşaması olarak bir yıl süreyle devam edecek. Desteklerin Haziran ayında başlatılması bekleniyor. 

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

Bu bağlamda;

-İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde yaşayan ve çocuklarıyla aynı evi paylaşan

-4A sigorta kapsamında tam zamanlı şekilde çalışan

-Başvuru yapıldığı anda 0-24 aylık bir çocuğa sahip olan

-0-36 aylık çocuklara yönelik bakım eğitimi almış bakıcıları işe alan anneler, söz konusu bu destek programından faydalanma hakkına sahip olacaklar.