Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Eğer Kuzey Ege bögesindeyseniz ve şelale görmek istiyorsanız size bir sürprizimiz var. Bugüne kadar adını duymamış olabilirsiniz. Dikili Aşıklar Şelalesine

Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Eğer Kuzey Ege bögesindeyseniz ve şelale görmek istiyorsanız size bir sürprizimiz var. Bugüne kadar adını duymamış olabilirsiniz. Dikili Aşıklar Şelalesine gitmeye ne dersiniz? Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita bilgilerini sizler için paylaşıyoruz. Dikili ve yakın çevresind eoturan bilir. Dikili Aşıkalr Şelalesi başka hiç bir yere şelale görmeye gitmeyi aratmayacak kadar güzel bir şelale. Diğer bir ismi ile Nebiler Şelalesi de olan Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi merak ediliyor. Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita üzerinden kolay bulunabilecek bir noktada mı sizler için araştırdık.

Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Dikili Aşıklar Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Her yıl aslında binlerce kişiyi ağırlayan şelale İzmir’de gidilip görülmesigereken yerlerin en başında geliyor. Dikili Aşıklar Şelalesi’ne nasıl gidilir sorusunun cevabı şelale İzmir Dikili Nebiler köyünde yer alıyor.

Aşıklar Şelalesi hikayesi

Peri Padişah kızı Sümeyra ile Yörük Ali’nin aşkını hissettiren Aşıklar Şelalesi, binlerce aşığın görmek ve gezmek istediği yerlerin başında geliyor. Doğal ve aşk hikayelerine konu olan Aşıklar Şelalesi, İzmir ilinin Dikili ilçesine bağlanılan Nebiler Köyünde bulunmaktadır. Aşıklar Şelalesi, aşıkların sevdasına konu olduğundan, her yıl binlerce turist ve âşık tarafından ziyaret edilmektedir. Sümeyra ile Yörük Ali’nin aşkını hissettiren bu şelale, binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesi ile bir tatil yerine çevrilmiştir. Ufak ve büyük mağaraları ile doğal güzelliklerle bütünleşmiş patika yollarının olması, tam bir tatil havasını hissettirmektedir. Aşıklar Şelalesi İzmir ilinin, Dikili İlçesine bağlı Nebiler Köyünde yer almaktadır.

Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi! Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Dikili Aşıklar Şelalesi nerede? Dikili Aşıklar Şelalesi harita!

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Aşıklar Şelalesine özel aracınız ya da il içinde bulunan belediye otobüsleri ile de gidebilirsiniz.

Dikili Aşıklar Şelalesi yol tarifi!

Eğer özel aracınız ile gitmek istiyorsanız, İzmir iline giriş yaptıktan sonra Dikili- Ayvalık Karayolunu takıp etmeniz ve ardından Nebiler Köyü tabelasından sağa dönerek, 3 km’lik yolu gittikten sonra karşınıza Aşıklar Şelalesinin 800 metre kaldığını gösteren bir tabela ile karşılaşacaksınız. Bu tabeladan 800 metre daha ileriye gittiğinizde, kendinizi Aşıklar Şelalesinin doğal ve harika tesisinse bulacaksınız. Belediye otobüsleri ile gitmek istiyorsanız, İzmir’e gittikten sonra Aşıklar Şelalesine giden Belediye otobüsüne binerek, direk aşıklar şelalesinde inebilirsiniz.