Ekmeğe zam geliyor! Yeni ekmek fiyatları işte bu kadar olacak!

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu 10 gün kadar önce toplanmıştı. Yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra komisyon, gramajı 10 gram artırılan ekmeğin bir TL zamlanarak 8 lira yapıldığını açıkladı.

Ekmeğe zam geliyor! Yeni ekmek fiyatları işte bu kadar olacak!

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu 10 gün kadar önce toplanmıştı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası ile ANKESOB'a bağlı ilgili odaların temsilcilerinin yer aldığı Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, pişmişi net 210 gram olan ekmeğin 8 liradan satılması kararı oybirliğiyle kabul edildi.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ankara'da 1 Ocak 2024 tarihinen itibaren 210 gram ekmek 8 TL'den satılacağını” dile getirdi.

Ekmeğe zam geliyor! Yeni ekmek fiyatları işte bu kadar olacak!

Halktv'nin aktardığı habere göre Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ekmeğin gramajının da 200 gramdan 210 grama yükseltildiğini söyledi. Açıklamasında un fiyatlarına da zam geldiğini dile getiren Gürsel Alnıaçık, “500 Türk Lirası olan 50 kilogram un 650 Türk Lirası'na çıktı. 185 Türk Lirası olan yaş maya ise 450 Türk Lirası” oldu diye konuştu.


TARİFE 1 OCAK 2024'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonunun oy birliğiyle kabul ettiği Ankara merkez ve ilçelerinde uygulanacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasından sonra ANKESOB Yönetim Kurulu'nun kararı ile uygulamaya konulacak. Söz konusu yeni tarife; 1 Ocak 2024'den itibaren geçerli olacak.