Ekrem İmamoğlu'ndan 'HIZRAY' müjdesi geldi! Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakikaya iniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları 'HIZRAY' projesinin müjdesini verdi. Söz konusu proje ile Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakikaya iniyor...

Ekrem İmamoğlu'ndan 'HIZRAY' müjdesi geldi! Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakikaya iniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul’da görev yapan toplam 54 başkonsolos ve vekiliyle Beyoğlu’ndaki Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre burada çok önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'HIZRAY' müjdesini de verdi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Ekrem İmamoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları HIZRAY'ın uzunluğunu 74,5 kilometre olacağını dile getirirken tümünün yeraltında bulunacağını da söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'HIZRAY' müjdesi geldi! Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakikaya iniyor!


'BEYLİKDÜZÜ’NDEN SABİHA GÖKÇEN 55 DAKİKA OLACAK'

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni projeleri hakkında detaylı bilgiler verirken, HIZRAY sayesinde Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidişin 55 dakikaya düşeceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu söz konusu konu ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: Mega kent İstanbul’un metro projelerine ağırlık vermemizin en büyük sebeplerinden bir tanesi de çevrenin korunması üzerindeki olumlu etkileri. Mega kent İstanbul’un kamusal otobüs işletmesi İETT, günde 4 milyon otobüs ve metrobüs yolculuğunu yönetiyor. Ayrıca toplu taşıma kullanıcılarının yüzde 77’lik bölümü İETT’nin hizmetlerini kullanıyor. 2050 yılına kadar mega kent İstanbul'u karbon nötr ve iklim değişikliğine dayanıklı bir kent haline getirmek için, sürdürülebilir şehir içi hareketliliği sağlamamız şart. Bu sebeple, odak noktamız İstanbul’u ray temelli bir kent altyapısına kavuşturmak. Son beş senede raylı ağ sistemimizde 65 kilometreden fazla artışla yıllık ortalama 13 kilometrelik bir büyüme kaydettik. Bu tamamen belediyenin finanse etmiş olduğu bir büyümedir. En iddialı projelerden bir tanesi de , yeni nesil, ekspres metro olarak tasarlamış olduğumuz HIZRAY. Tam 74,5 kilometre uzunluğunda olacak ve tümü yeraltı olmak üzere, 13 istasyondan meydana gelecek. Ayrıca yüksek hıza sahip olan HIZRAY, Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 55 dakika gibi bir zamanda ulaşım sağlayarak, günde ortalama 1,5 milyon, senede ise yaklaşık olarak 550 milyon yolcu taşıyacak.

HIZRAY, Avrupa ve Anadolu yakasındaki mevcut ve yapımı devam eden metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlayarak, mevcut metro hatları arası yolcu transferini en kısa ve kolay şekilde sağlayacak.