Elektrik ve doğalgaza zam geliyor! Resmen açıklandı!

İsmi açıklanmayan bir yetkilinin yaptığı son dakika açıklamasında göre hükümet, elektrik ve doğal gaza zam yapacak. Ayrıca verilen detaylara göre söz konusu bu zam gelir gruplarına göre farklı şekilde tarifelendirilecek. 

Elektrik ve doğalgaza zam geliyor! Resmen açıklandı!

2023 yılının nisan ayında başlatılan ve yaklaşık olarak 25 metreküpe denk gelen doğal gaz desteği 2024 yılının Mayıs ayına girilmesiyle beraber sona ermişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre doğal gaz ve elektrik faturalarına zam gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir iddia ortaya atıldı.

Blomberg’in aktardığı detaylara göre gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı kaydedilirken, bu kapsamda, Bloomberg'e önemli açıklamalar yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir söz konusu bu plan üzerinde çalıştığını kaydetti.

Elektrik ve doğalgaza zam geliyor! Resmen açıklandı!


DÜŞÜK GELİRLİLER DÜŞÜK FATURALARLA DESTEKLENECEK

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan yetkili, hükümetin düşük gelirlileri daha düşük faturalarla desteklemeyi planladığını ve söz konusu uygulamanın, gelir ya da tüketim yükseldiği sürece enerji tarifelerinin aşamalı bir şekilde artabileceği anlamına geleceğini dile getirdi.

Hükümet geçen sene seçimler öncesinde desteğini artırmak için yaklaşık olarak 20 milyon haneye bir sene süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğal gazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti. Söz konusu bu süre 1 Mayıs 2024 tarihinde resmen sona ererken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın analizine göre bu durum aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği bildirildi.