Emekli aylıkları ve memur maaşlarına dev zam! Tam 3 düzenleme birden geliyor!

Gündemden düşmeyen emekli aylıkları ve memur maaşları için düğmeye basıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre tam 3 düzenleme birden geliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emekli aylıkları ve memur maaşlarına dev zam! Tam 3 düzenleme birden geliyor!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emekli, memur, asgari ücretli milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre maaş zamları ile ilgili tam damına 3 düzenleme birden geliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre son dönemlerde gündemden düşmeyen emekli maaşı ve memur zammı başta olmak üzere 2024 yılının Ocak ayında milyonlarca vatandaşın geliri artacak. Yine verilen detaylara göre 2023 yılının Aralık ayının son haftasıyla birlikte maaş zammı gündemi de hareketlenecek. Yine verilen bilgilere göre ilk adım asgari ücret olacak. En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli kök maaş zammı ve memur maaşları artışları ne kadar olacak? 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yeni yılın ilk yarısında 3 maaş zammı düzenlemesi birden yapılacak. Yine verilen bilgiye göre emekli kök maaşı zammı, en düşük emekli maaşı ve memur maaşları düzenlemesi için de geri sayım resmen başladı. Refah payı hariç maaş zammı düzenlemeleri için gözler şimi Aralık ayı enflasyon rakamlarında olacak.

Emekli aylıkları ve memur maaşlarına dev zam! Tam 3 düzenleme birden geliyor!

Paylaşılan bilgilere göre memur ve memur emeklisi de SSK ile Bağ-Kur'lular gibi yılda 2 defa zam alıyor. Burada memurlar enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme zammı da alıyor. Ayrıca yine aktarılan bilgiye göre söz konusu enflasyon farkı bir önceki dönem verilen toplu sözleşme zammının yeni 6 aylık enflasyon oranından arındırılmış halini ifade ediyor. Söz konusu bu oran yeni toplu sözleşme zammı ile yeniden hesaplandığında da memur zammı ortaya çıkıyor.

MAAŞ ZAMMI İÇİN TAM 3 DÜZENLEME BİRDEN GELİYOR

2024 yılının Ocak ayının ilk yarısında milyonların gelirini artıracak 3 düzenleme birden yapılacak:

1. Emekli kök maaş zammı

2. En düşük emekli maaşı yeniden belirlenecek

3. Memur ve memur emeklisi maaş artışları