Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne zaman yatırılacak? Emeklilerin beklediği tarihler açıklandı!

Milyonlarca emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili detayları araştırırken, ikramiyelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı da belli oldu? Peki Haziran 2024 emekli ikramiyeleri ne zaman yatırılacak?

Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne zaman yatırılacak? Emeklilerin beklediği tarihler açıklandı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen hayat pahalılığı ve geçim derdi nedeniyle beli bükülen emekliler adeta dört gözle hesaplara yatırılacak olan bayram ikramiyesini beklemeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre geçtiğimiz sene 2 bin Türk Lirası şeklinde verilen bayram ikramiyesi 2024 yılında 3 bin Türk Lirası olarak yatırılmaya başladı. Emekli bayram ikramiyelerinin Kurban bayramından önceki hafta olan 6 Haziran ile 10 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Sözcü'de yer alan habere göre milyonlarca emekli için önemli bir ek gelir olan emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz aylarda yükseltilmişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre emekliler iki bayramda toplam 6 bin Türk Lirası emekli ikramiyesi alacak. Zamlı emekli bayram ikramiyeleri de Kurban bayramı öncesinde hesaplara yatırılmış olacak.

Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne zaman yatırılacak? Emeklilerin beklediği tarihler açıklandı!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDEME TARİHLERİ

3 bin Türk Lirası şeklinde hesaplara yatırılacak olan ilk emekli bayram ikramiyelerinin Kurban bayramından önceki hafta olan 5 Haziran - 10 Haziran arasında yatırılması planlanıyor. 

Emekli ikramiyeleri bu yıl 3 bin Türk Lirası şeklinde ödeniyor. Emekli vatandaşlar iki bayramda toplam 6 bin Türk Lirası ikramiye almış olacak.

Yaptığı açıklamada "Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını yeniden zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye yükselteceğiz" demişti.


GEÇEN SENE 4 BİN LİRA ÖDENMİŞTİ

Emekli bayram ikramiyesi zammı, 2023'te maaş artışları sonrasında duyurulmuştu. Bayram ikramiyeleri 1100 TL'den 2 bin TL'ye çıkartılmıştı. Böylece emeklilere geçtiğimiz sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 bin Türk Lirası toplamda 4 bin Türk Lirası ikramiye verilmişti.