En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Net rakam kulislerden sızdı! 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yarın açıklayacağı enflasyon oranına göre SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları da belli olacak. Kulislerden sızan rakamlara göre  en düşük SGK ve Bağ-Kur emeklisi maaşının 11 bin 250 TL'ye çıkması bekleniyor. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Net rakam kulislerden sızdı! 

En düşük emekli maaş olan 7 bin 500 Türk Lirası maaşla 2024 yılına giren emeklilerin gözü kulağı yarın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarında olacak.

Gazete Pencere'nin aktardığı habere göre İstanbul Ticaret Odası (İTO) Aralık ayı enflasyon oranını yüzde 3,52 şeklinde açıkladı. Konu ileilgili olarak aktarılan detaylara göre Aralık ayı enflasyon rakamı için İTO’nun açıkladığı oran bir fikir verse de gözler yarın açıklanacak TÜİK rakamlarında olacak.

TÜİK’in son 6 aylık enflasyon oranları şu şekilde:
Temmuz: Yüzde 9,49
Ağustos: Yüzde 9,09
Eylül: Yüzde 4,75
Ekim: Yüzde 3,43
Kasım: Yüzde 3,28

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yıllık enflasyon Kasım'da yüzde 61,98 olmuştu.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Net rakam kulislerden sızdı! 

MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emur ve emeklinin maaş zammı yarın açıklanacak enflasyon verileriyle netlik kazanacak. TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre memurlar yüzde 44’lük zammı şimdiden garantiledi. Aralık ayı verileriyle söz konusu bu oranın yüzde 50’ye çıkması bekleniyor.

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNİN EN DÜŞÜK MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre gündemden düşmeyen memur zammı, SGK ve Bağ-Kur emeklileri içinde referans olacak. Yüzde 50’lik zamma göre; en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 liraya, en düşük memur maaşı 33 bin liraya, en düşük SGK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı da 11 bin 250 TL'ye yükselecek.