En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı resmen açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama tablosu!

Merakla beklenen 2024 yılı Temmuz ayı ile emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış yapılacak. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli memur maaş hesaplama tablosu...

En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı resmen açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama tablosu!

Milyonlarca emekli merakla bu yılın Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu senenin ayında maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Emeklilere geçtiğimiz Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam uygulanmış ve en düşük emekli maaşı da 10 bin Türk Lirası olmuştu.

2024 Temmuz ile birlikte emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış uygulanacak. Bunun dışında belirli şartları sağlayan emeklilere sosyal destekler de verilecek.

Milyonlarca kişinin gündeminden düşmeyen emekli zammı için formüller sık sık gündeme gelirken, 3 aylık enflasyon rakamı da netlik kazandı. TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, şimdiden SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,05 şeklinde kesinleşti. TÜİK, nihai rakam için 3 ayrı veri daha duyuracak. Ayrıca, Merkez Bankası da son Piyasa Katılımcıları Anketi’nde zamda kritik ipucunu da paylaştı ve 6 aylık enflasyon oranında emeklinin maaşının yüzde 25,46 artması bekleniyor. 

En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı resmen açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama tablosu!

TEMMUZ 2024 ZAMMI HESAPLAMA TABLOSU

Ekonomimcom'un aktardığı habere göre; Bağ-Kur en düşük kök maaş en düşük emekli maaşı olan 10 bin liradan 178 lira daha fazla. Yüzde 25,46’lık zamdan sonra söz konusu bu rakamın 12 bin 769 liraya çıkması, 8 bin 89 lira şeklinde olan ve 10 bin liraya tamamlanan Bağ- Kur tarım emeklilerinde kök aylık da Temmuz’da 10 bin 148 TL'ye yükselecek.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda kök aylık 7 bin 47 TL iken söz konusu bu rakam da 10 bin TL'ye tamamlanarak ödeniyor. Temmuz ayında bunun da 8 bin 841 lira olması bekleniyor. 

Yine verilen detaylara göre 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise kök maaş 11 bin 367 lira olarak ödenirken, Temmuz ayında söz konusu bu rakamın 14.261 liray açıkması bekleniyor. 

10 bin lira şeklinde olan en düşük emekli maaşının da 6 aylık enflasyon verisinin baz alınması durumunda 12 bin 546 liraya yükselmesi bekleniyor.

Ayrıca, konu ile ilgili beklentiler en düşük emekli maaşının 17 bin 2 liralık asgari ücret seviyelerine çıkarılması yönündeydi fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan rakamın o seviyeye yükseltilmeyeceğine de emekli maaşlarının refah payı ile birlikte 12 bin 500 ila 15 bin TL arasında olması öngörülüyor.  

SGK Başuzmanı İsa Karakaş söz konusu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kulisleri yakından takip ettiklerini dile getirerek, hükümetin elinde bir çıkmaz olduğunu bunun da kök aylık olduğunu söyledi.

Açıklamasında Yine kök maaş ile ilerlendiği takdirde 10 bin TL'den düşük maaş alanlar ‘sıfır zam’ ile karşılaşacağını dile getiren İsa Karakaş, kök aylığı 7 bin lira 8 bin lira olanlara zaten oransal zam verildiğinde ‘sıfır’ zam vermiş olunduğunu dile getiren İsa Karaka, 10 bin TL'den düşük aylık alanlara yüzde 50 zam uygulansa da 8 bin TL olan maaşın 12 bin TL olacağını söyledi.

İsa Karakaş ayrıca açıklamasında konuşulan formüllerden birinin 10 bin liradan fazla alanlara yüzde 25 oranında zam yapılması olduğunu kaydeden Karaka, bu durumda maaşların 12 bin 500 TL olacağını söyledi.