Gram ve çeyrek altın biriktirenlerin kalbine inecek! O rakamı görene kadar düşmeye devam edecek!

Dolarla birlikte en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları düşmeye başladı. Peki bu düşüş ne kadar devam edecek?

Gram ve çeyrek altın biriktirenlerin kalbine inecek! O rakamı görene kadar düşmeye devam edecek!

Uluslararası piyasalarda uzun zamandır beklenen açıklama dün geldi. ABD Merkez Bankası (FED), Faiz oranlarını çoğu kişinin beklediği seviyelerde tutarken FED’in Enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve faiz indirimlerinin daha uzun süre ertelenecek olması altın yatırımcılarının da yüreklerini ağzına getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise emtia piyasasında yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Gram ve çeyrek altın biriktirenlerin kalbine inecek! O rakamı görene kadar düşmeye devam edecek!

“CUMA GÜNÜ PİYASALAR İÇİN KRİTİK”

Altının Efendisi olarak bilinen İslam Memiş, "Cuma günü resmi olarak açıklanacak enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri piyasalar için son derece kritik olacak. Çünkü önümüzdeki Temmuz'a kadar yaşanacak gelişmeler bizim için büyük önem taşıyor. Fed, beklentilere uygun şekilde faizde değişikliğe gitmedi ve piyasaları sürpriz bir kararla da karşılaştırmadı. Fakat Fed Başkanı Powell'ın çok iddialı konuşmadı çünkü artık dünya piyasaları bu tür sinyallere pek de inanmıyor” ifadelerini kullandı.

ALTINI OLANLARIN KALBİNE İNECEK

Altın Memiş açıklamasında altın fiyatlarında yaşanan düşüşlere dikkat çekti ve şunları dile getirdi, “Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen ons altın fiyatı şu anda 2 bin 288 dolar seviyelerinde bulunuyor. Gün içinde 2 bin 326 dolara kadar çıktı fakat 2 bin 280 dolar seviyeleri kritik bir öneme sahip. Söz konusu bu seviye aşağı yönlü kırılırsa, düşüşlerin 2 bin 200 dolara kadar devam etme olasılığı da var. 2 bin 195 dolar seviyeleri bir uyarı şeklinde belirlenmişti ve aylar sonra da olsa bu gerçekleşiyor gibi görünüyor. Söz konusu bu düşüş trendi 2 bin 200 dolara kadar sürebilir. Gram altın/TL fiyatı serbest piyasalarda 2 bin 435 TL seviyesinde bulunuyor. Gram altın fiyatları da ons altın fiyatlarından olumsuz etkilenecek ve muhtemelen 2 bi 400 TL'nin altına inecek” dedi.

“BÜTÜN DALGALANMALARA HAZIRLIKLI OLUNMALI”

İslam Memiş yaptığı açıklamada “Nisan ayıyla beraber piyasalarda belirsizlik hakimdi ve savaş piyasasında manipülasyonlar sürdü. Söz konusu bu manipülasyonlar, Mayıs ve Haziran aylarında da sürecek gibi görünüyor. Bütün yatırım araçlarında keskin dalgalanmalara hazırlıklı olunmalı. Bu sebeple yapmanız gerekli olan tek bir şey var: Elinize geçen parayla emtia alımı yapın. İki ay boyunca geniş bir bant aralığında dalgalanan piyasalara hazır olun. Temmuz'a yönelik hazırlıklarınızı yapın çünkü o zamanlar piyasada önemli hareketlilikler ve agresif yükselişler göreceğiz” diye konuştu.