Güney Kore'de Türk rüzgarları esecek! Seul Drama Ödülleri sahiplerini buluyor!

2008'den beri her yıl düzenlenen ve dizi sektörünün önemli ödül törenlerinden biri olan Seul Drama Ödülleri'ne 39 ülkeden birçok dizi başvurdu. Daha önceden

Güney Kore'de Türk rüzgarları esecek! Seul Drama Ödülleri sahiplerini buluyor!

SEUL DRAMA ÖDÜLLERİ’NE KİMLER HANGİ YAPIMLARLA ADAY OLDU? İŞTE DETAYLAR!

2008’den beri her yıl düzenlenen ve dizi sektörünün önemli ödül törenlerinden biri olan Seul Drama Ödülleri’ne 39 ülkeden birçok dizi başvurdu. Daha önceden Burak Özçivit, Engin Akyürek, Kıvanç Tatlıtuğ, Aras Bulut İynemli gibi başarılı isimlerin aday olarak katıldığı ve ödül kazanarak konuşma yaptığı törene, bu sene de yine Türk oyuncular ve yönetmenler damgasını vurdu. Camdaki Kız, Destan ve Mahkum diziler ve oyuncularının isimleri ödüller için en güçlü adaylardan oldu. Medyatava‘da yer alan haberin içeriğine göre, dizi sektörünün önemli organizasyonlarından biri olan Seul Drama Ödülleri’nin “En İyi Yönetmen” kategorisinde Nadim Güç yer alıyor. Camdaki Kız dizisinin ikinci sezonu yönetmeni olan Nadim Güç, en iddialı adaylar arasında.

En İyi Drama kategorisinde ise yine 3 Türk dizisi yer alıyor. Seul Drama Ödülleri’ne aday olan o 3 Türk dizisinin hangileri olduğu ise merak konusu oldu. Seul Drama Ödülleri töreninde yarışacak olan diziler; ATV’den Destan, Show TV’den Aziz, FOX’tan Mahkum dizileri oldu. 200’ün üzerinde drama dizisinin başvurduğu Seul Drama Ödülleri’ne sadece dizilerle değil aynı zamanda Türk oyuncularla da damga vurulacağa benziyor. Çünkü aday olan Türkler sadece bu isimlerle sınırlı kalmadı. Aziz dizisindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Murat Yıldırım, Camdaki kız dizisindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Burcu Biricik ve Destan dizisindeki rolüyle de Ebru Şahin aday oldu.

Güney Kore'de Türk rüzgarları esecek! Seul Drama Ödülleri sahiplerini buluyor!

Güney Kore dizi üretimi açısından çok önemli bir merkez. Tüm dünyada kabul görülen bir “Kore Dizileri” algısı var. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar Kore dizileri büyük bir zevk ve merakla izlenmekte. Bunlardan biri de Türkiye. Son yıllarda Güney Kore uyarlaması olarak onlarca dizi bizim ekranlarımızda da yerini aldı. Aynı şekilde Türk dizileri de dünyanın farklı ülkelerinde büyük dikkat çekiyor. Sektörde hatırı sayılır bir yeri olan Türk dizilerine artan rağbetle birlikte Seul Drama Ödülleri’nde 3 dizimizin finalist olması da ayrı bir başarı olarak görülüyor.

Güney Kore'de Türk rüzgarları esecek! Seul Drama Ödülleri sahiplerini buluyor!

MAHKUM DİZİSİ GÜNEY KORE DİZİSİNDEN UYARLAMA

Aday olan Mahkum dizisinin Güney Kore dizisi olan Pigoin /Defendant isimli diziden uyarlama olması ise, ayrı bir ironi olarak yorumlanıyor. Güney Kore’den uyarlanan dizinin yine Güney Kore’de yapılan ödül töreninde nasıl finalist olduğu ise çoğu kişi için merak konusu oldu. 22 Eylül’de sahiplerini bulacak Ödül töreni, güney Kore’nin en başarılı kanalı olan KBS2’den naklen yayınlanacak.