Her gün bir kase yerseniz hastalıklara karşı korunursunuz!

Bitti derken son dönemlerde tekrar artış gösteren koronavirüs vakaları vatandaşların yeniden tedirgin olmasına neden oluyor. Yeniden bağışıklık güçlendiren ve

Her gün bir kase yerseniz hastalıklara karşı korunursunuz!

BİR KASESİ CORONA DA DAHİL TÜM HASTALIKLARI DURDURUYOR!

Bitti derken son dönemlerde tekrar artış gösteren koronavirüs vakaları vatandaşların yeniden tedirgin olmasına neden oluyor. Yeniden bağışıklık güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan yiyecekler araştırılmaya başlandı. Öyle bir yiyecek var ki, her gün bir kase yiyen resmen hastalıklara karşı duvar gibi sert bir şekilde durabiliyor. Bu hangi yiyecek diye soruyorsanız, hemen cevap veriyoruz. Yoğurt! Ama ev yoğurdu!

YOĞURT!

Ev yapımı yoğurdun faydaları, yararları saymakla bitmiyor. Özellikle coronavirüs ve diğer tüm hastalıklara karşı bağışıklığın güçlü olması için yoğurt tüketmek olmazsa olmazlardan. Saymakla bitmeyen yoğurdun faydalarına, gelin birlikte göz atalım.

Her gün bir kase yerseniz hastalıklara karşı korunursunuz!

İŞTE YOĞURDUN FAYDALARI!

Kamupersoneli.net‘te yer alan haberin içeriğine göre; Hazır yoğurtlardan ziyade evde mayalanan kendi yaptığınız ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor. Ev yapımı yoğurdun içerisinde barındırdığı riboflavin, iyot, çinko,potasyum, fosfor, A, E ve B vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ancak bunun dışında da bilinen pek çok faydası bulunuyor.

Her gün bir kase yerseniz hastalıklara karşı korunursunuz!

Her gün bir kase yoğurt tüketmenin en önemli faydası probiyotik içermesi sayesinde sindirimi kolaylaştırmasıdır. Yoğurt doyurucu ve düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapan kişilerce günde bir kase olacak şekilde tüketilmelidir. Bu sayede kilo vermeniz konusunda yoğurt, en büyük destekçiniz olacak ve diyet tariflerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Stres ve aklınızda yer alan binlerce düşünce nedeniyle uykuya dalmakta zorlananlar, mutlaka bir kase yoğurt yemelidir. Yenilen yoğurt uykuya dalma aşamasını hızlandıracaktır. Kabızlık ya da ishal gibi sorunların oluşumuna engel olur ve uyku getirir. Yoğurdun uyku getirmesi hemen herkesçe bilinen ve sık sık uyku ihtiyacı olduğunda özellikle çocuklara uygulanan bir yöntemdir. Bu sayede daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. Uykunuzu almanız ve sabaha dinç uyanmanızı sağlayarak sizi daha mutlu ve verimli bir birey yapar. Her gün bir kase yoğurt yemek cilt için de oldukça faydalıdır. İçeriğinde bulunan laktik asitler ölü deriyi soyarak, hücre yenilenmesini sağlar. Bu sayede ışıl ışıl bir cilde sahip olursunuz. Ayrıca doğal ve katkısız bir peeling görevi görür. Cildi temizler, canlı ve fresh bir görünüm kazandırır.