İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı? Ne kadar?

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı. Sabah saatlerinde yollara düşenler merak ediyor. İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı?

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı? Ne kadar?

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı. Sabah saatlerinde yollara düşenler merak ediyor. İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı?

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı sorusunun cevabını tatilciler merak ediyor. 1 haftadır İstanbul2dan tatil ya da memleketlerine bayram sebebi ile kaçan tatilcilerin dönüşleri bugün başladı.

Akdeniz ya da Ege bölgesine gidenler dönüş yolunda İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı sorusunun cevabını merak ediyor.

Paralı yol yapılması ile İstanbul İzmir arası 8 saatten 4 saate indi. Oldukça yüksek tutarlar kesiliyor otoyolda ancak gidip gelme süresi de bir o kadar düştü. Dileyenler parasını verip otoyolu kullanırken dileyenler de daha az ücretle uzun yolu tercih ediyorlar.

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı bu sorunun cevabı son günlerde oldukça tartışma yarattı. Vatandaşların bazıları otoyolda ceza yazılmadığını sadece eski yolda ceza yazıldığını savunurken bazıları ise otoyolda da cezalar kesildiğini söylüyor.

Haber Stand olarak biz bu konuyu ele aldık. Ve en doğru ve güncel bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı? Ne kadar?

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası tabi ki var. Tüm hakları devlette saklı olan İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası yazılabiliyor. Bu sebeple de sürücülerin her zaman için dikkatli davranması gerekiyor.

Hem kendi canınız için hem de karşı taragın sağlığı için dikkatli sürüş yapmak çok önemli.

Hız sınırının %10’u kadar ihlaller hata payı olarak kabul edilmekte ve sürücü hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmaz. Karayolları tarafından belirlenen hız sınırlarını aşan kullanıcılar radar araçları tarafında yakalandıkları zaman haklarında cezai işlem uygulanmaktadır.

“Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü kara yollarında90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.” şeklindedir.

Otobandan neresi ne kadar sürüyor?

İstanbul – Ankara Otoyolu 4 Saat 15 Dakika
İzmir – Aydın Otoyolu 1 Saat 11 Dakika
Niğde – Şanlıurfa Otoyolu 5 Saat 21 Dakika
Adana – Mersin Otoyolu 1 Saat 6 Dakika
Adana – Şanlıurfa Yolu 3 Saat 43 Dakika
Adana – Gaziantep Yolu 2 Saat 26 Dakika

İzmir İstanbul otoyolu radar hız limit cezası var mı?

  • Hız sınırını %10 ile %30 arasında aşarsanız 235 Türk Lirası ve ehliyetinizden de 10 ceza puanı düşülmektedir.
  • Hız sınırını %30’dan fazla bir hız ile ihlal etmeniz durumunda ise 488 Türk Lirası para cezası kesilmektedir.
  • Hız sınırını bir sene içerisinde %30’dan fazla 5 defa ihlal etmeniz durumunda ise ehliyet belgenizi kaybetmeniz anlamına gelmektedir.
  • %30 ile hız sınırını ihlal etmeniz durumunda ehliyetinizden 15 ceza puanı düşülmektedir. Aşağıda otobanda hız sınırı aşımı cezaları verilmiştir.