Kahve telvesini çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları!

Kahve içildikten sonra telvesi maalesef ki yıkanıp çöp oluyor. Ama artık kahve telvelerini çöpe atmaya son. İşte kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları...

Kahve telvesini çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları!

Uzmanların hepsi her gün en az bir fincan sade Türk kahvesi içilmesini öneriyor. Çünkü kahvenin sayılan ve anlatılan birçok faydası var. Fakat kahve içildikten sonra telvesi maalesef ki yıkanıp çöp oluyor. Ama artık kahve telvelerini çöpe atmaya son. Bu yazımızı okuduktan sonra bu zamana kadar bu bilgileri bilmediğiniz ve kahve telvelerinizi çöpe attığınız için pişman olacaksınız. İşte kahve telvesinin hayatımızda yer edineceğini noktalar…

Güzellik alanında kullanılmaya başlanan kahve telvesi en masrafsız peeling olarak anılmakta bu doğru evet ama kahve telvesi sadece güzellik alanında mı faydalı? Tabii ki hayır; kahve telvesinin güzellik alanı dışında oldukça etkili ve kaliteli bir gübre olduğunu biliyor muydunuz? 

kahve

Kahve Telvesi Kötü Kokuları Giderir

Kahve telvesinin içerisinde bulunan nitrojen kötü kokuların giderilmesini sağlar. Buzdolabınızda kötü bir koku mu var bir miktar kahveyi ağzı açık bir şekilde buzdolabına koyun ve o kötü kokudan eser kalmadığına bizzat kendiniz şahit olun.

 

Kahve Telvesi Çiçekleri Uzun Süre Taze Tutar

Eşinizden ya da sevdiğiniz birinden gelen çiçeklerin daha uzun süre taze kalmasını mı istiyorsunuz? O zaman yapmanız gereken şey oldukça kolay. Çiçeğinizin suyuna biraz kahve telvesi dökün ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayın.

 

Kahve Telvesi Böceklere Karşı Savaş Açar

Kahvenin içerisinde bulunan diterpenler böcekler için oldukça zehirlidir. Bu sebeple evinize dadanan böceklerden kurtulmak istiyorsanız etrafa kahve telvesi bırakabilirsiniz.

 

Kahve Telvesi Eti Lokum Gibi Yumuşatır

Kahvenin içerisinde bulunan asitler sayesinde eti yumuşacık lokum gibi bir kıvama getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Pişmeden 2 saat önce etin üzerine biraz kahve telvesi sürün ve sonucu görün.

 

Kahve Telvesi Doğal Boya Olarak Kullanılır

Beyaz bir gömleğe kahve döktüğünüzde lekesi nasıl ki çıkmıyorsa bir şeylerin renginde oynamak içinde bunun doğal bir boya olması özelliğini kullanabilirsiniz.

 

Kahve Telvesi Evcil Hayvanları Pirelenmekten Korur

Diğer böceklerin kahveyi sevmediğini söylemiştik hatırlarsınız. Tıpkı onlar gibi pirelerde kahve telvesinden hoşlanmazlar ve bu sebeple evcil hayvanlarınızdan uzak dururlar.