Kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 ile bitenlere büyük müjde! PTT ve Bakanlıktan tam 3 bin 729 TL'lik Mayıs 2024 desteği! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılara ekonomik destek sağlamak için hesaplara peş peşe yaşlı aylığı yatırıyor. Bu kapsamda da hak sahiplerine 3 bin 729 TL yatırılıyor. İşte o destek ödemesi ile ilgili detaylar...

Kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 ile bitenlere büyük müjde! PTT ve Bakanlıktan tam 3 bin 729 TL'lik Mayıs 2024 desteği! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları doğrultusunda dar gelirliler dışında 65 yaş üzeri vatandaşlara belirli tutarlarda maaş veriyor. Söz konusu bu programlarla birlikte belirli koşulları yerine getirenlere nakit ödemeler verilerek, ekonomik sorunlarının hafifletilmesi planlanıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaşlı aylığı için müracaat edecek olan vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekiyor. 

Yaşlı aylığı bir diğer adıyla da 65 yaş aylığı alabilmek için sağlanması gerekli olan şartlar şöyle:

Gelir düzeyinin belirli bir sınırı aşmaması,
Başvuru yapan kişinin 65 yaşını doldurmuş olması,
Herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması.

HESAPLARA 3 BİN 729 TL YATIRILIYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gelir şartı, normalde hane gelirinin kişi başına düşen tutarının belirli bir limiti geçmemesini gerektirirken, 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlı aylığı için başvuru yapan kişi ve eşinin gelirleri esas alınıyor. Diğer hane üyeleri dikkate alınmıyor, bu da başvuranların lehine bir durum meydana getiriyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan yaşlı aylığı ödemeleri, şu an için 3 bin 504 Türk Lirası şeklinde veriliyor ve 2024 YILININ temmuz ayına kadar bu tutarın devam edeceği kaydediliyor. Yine verilen detaylara göre önümüzdeki Temmuz ayında söz konusu maaşlara memur maaş zammı oranında bir artış yapılacak.