Kiracı boşandığı zaman kira sözleşmesi ne olur?

Kiracıların bazı durumlarda hangi yasal uygulamalar ile karşılaşacakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki kiracı boşanırsa kira kontratı ne olur? Ev sahibine hangi haklar doğar?

Kiracı boşandığı zaman kira sözleşmesi ne olur?

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında ev sahibi ve kiracı hakları yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre kira sözleşmesi ile başlatılmış olan kiracılık durumu ilerleyen süreçte çeşitli yasal uygulamalara muhatap olabiliyor. Bazı özel durumların gelişmesi durumunda da ne kiracılar ne de ev sahipleri yasal haklarını bilmediği için mağdur olabiliyor. Bu tarz durumlarda da taraflar kendi çıkarlarını düşünüyor ve  bunu hakmış gibi ortaya koyabiliyorlar.

KİRACI BOŞANIRSA NE OLUR?

Paylaşılan bilgilere göre evini bir aileye kiralayan mülk sahibi kiracının boşanması durumunda kira sözleşmesini sona erdirme yolunu seçebiliyor. Fakat burada konut sahibinin herhangi bir hakkı bulunmuyor. Hatta mülk sahibini ilgilendiren en küçük bir konu daha bulunuyor. Yine verilen bilgilere göre yasal uygulamada böyle bir durum da yok.

Kiracı boşandığı zaman kira sözleşmesi ne olur?

Eğer kiracı boşanmışsa mahkeme o evde hangi tarafın kalacağına da karar verebiliyor. Kadın ya da erkek söz konusu o konutta kalmayı sürdürebiliyor. Buna ya anlaşarak ya da mahkeme hükmü ile karar verilmiş oluyor. Söz konusu bu durumda konut sahibi ile yapılan kira sözleşmesi aynı biçimde devam ediyor. Burada herhangi bir değişiklik yapılamıyor, ev sahibi kira sözleşmesini haklı gerekçe diyerek sona erdiremiyor.

Kira sözleşmesinde imzası olan eş değil de evde diğer eş kalması halinde de konut sahibinin pozisyonunu değiştiren bir durum bulunmuyor. Bu durumda diğer eş ile yapılan kira sözleşmesi geçerli olmayı sürdürüyor. Yeni bir kira sözleşmesinin yapılmasına da gerek bulunmuyor. Konut sahibi bu durumda kiracının kapısını zam için çalamıyor. Kira sözleşmesinin kuralları neyse herhangi bir değişiklik yapılmadan o uygulanıyor.

Yine verilen bilgilere göre eğer kiracı boşanır ve her iki eş de evden çıkmak isterlerse söz konusu bu durum onlar için haklı gerekçe oluyor. Bu durumlarda da kiracı ev sahibi yasal süresinde bildirim yapmak koşuluyla kira sözleşmesini sonlandırır. Son günlerde mülk sahipleri kiracıları evden çıkarmak için uğraştıkları için kiracıların evi boşaltacak olması ev sahibi için de problem teşkil etmeyecektir.