Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatları!

Kırmızı etin insan sağlığı için önemini bilmeyen yoktur ancak artan yeni fiyatlarla birlikte artık kasapların önünden bile geçilemez oldu neredeyse. Kırmızı

Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatları!

Kırmızı etin insan sağlığı için önemini bilmeyen yoktur ancak artan yeni fiyatlarla birlikte artık kasapların önünden bile geçilemez oldu neredeyse. Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatları!

Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatlarını sizler için araştırdık. Hayvansal proteinin ana kaynağı olan kırmızı etler, aynı zamanda sağlıklı yapıları ve sağladıkları birçok farklı besin değeri sayesinde insanın en önemli temel besin kaynağıdır.

Öncelikle size kırmızı etin faydalarından bahsetmek istiyorum. t, bir aminoasit olan L-karnitini yüksek miktarda içerir. 100 gr ette ortalama 56 – 162 mg L-karnitin bulunur. L-karnitinin kalp sağlığına, diyabete ve kilo vermeye çok yardımcı oluyor. Et, çok güçlü antioksidanlardan glutatyon açısından en zengin kaynakların başındadır. Ayrıca et Kaliteli protein deposudur. Et, çok yüksek oranda kaliteli protein bulunduğu için kas kütlenizin artışını destekliyor. Kırmızı et Kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, mangan, potasyum, fosfor, selenyum, çinko açısından oldukça zengindir.

Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatları!

Artan enflasyonun etkisi ile birlikte kırmızı et fiyatlarına da sürekli zam geliyor malesef. Sağlığımız için bu kadar önemi olsa da ekonomik sıkıntılardan dolayı et yemeyi azaltmak zorunda kalıyoruz. Evini zor geçindiren vatandaşlar güncel kırmızı et fiyatlarını araştırıyor.

Her geçen gün fiyat artış ıyaşayan kırmızı et fiyatlarında son durum merak ediliyor. Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Güncel Kırmızı et fiyatları!

Kırızı etler kilogram başına 100 Türk Kirası seviyesinin üzerinden işlem görüyor. Ancak bu bazı ürünlerde böyle bir çok üründe kilosu 200 liralara kadar yükseliyor. Zincir marketlerde, kasaplarda ve başka et satışı yapılan yerlerde satılan kırmızı etlerin fiyatı yerine göre değişiklik gösteriyor. Ksaplarda biraz daha pahalı olan kırmızı et fiyatları marketlerde biraz daha düşük fiyattan satılıyor.

Kasaplarda kırmızı et fiyatları şöyle;

Dana kıyma 1 kilogram: 112,65 Türk Lirası
Dana rosto 1 kilogram: 139,45 Türk Lirası
Dana döş 1 kilogram: 145,00 Türk Lirası
Dana antrikot 1 kilogram: 230,00 Türk Lirası
Dana bonfile 1 kilogram: 290,49 Türk Lirası
Dana parça et 1 kilogram: 119,45 Türk Lirası

Marketlerde kırmızı et fiyatları şöyle;

Dana kırma 1 kilogram: 109,75 Türk Lirası
Dana parça et 1 kilogram: 138,63 Türk Lirası
Dana döş 1 kilogram: 120,47 Türk Lirası
Dana rosto 1 kilogram: 130,01 Türk Lirası
Dana antrikot 1 kilogram: 225,75 Türk Lirası
Dana bonfile 1 kilogram: 298,50 Türk Lirası