Kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Kredi notu düşük olanların beklediği müjde geldi!

Kredi notu düşük olanlar bankalarda kredi kartı alıp alamayacağını merak ediyor ve araştırılıyor. Peki kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Gelin

Kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Kredi notu düşük olanların beklediği müjde geldi!

Kredi notu düşük olanlar bankalarda kredi kartı alıp alamayacağını merak ediyor ve araştırılıyor. Peki kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Gelin bu sorunun yanıtına hep birlikte bakalım…

Olaymedyacom’da yer alan habere göre, konusunda uzman olanların verdiği bilgilere göre evet kredi notunuz düşük olsa bile kredi kartı alabilirsiniz. Eğer siz de bunun nasıl olacağını merak ediyorsanız gelin hep birlikte detaylara bakalım…

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bankalar, vatandaşlara bankacılık ürün ve hizmetleri sağlarken, müşterilerin bazı kriter ve şartları sağlayıp sağlamadığına da bakıyor. Konuyla ilgili olarak örnek vermek gerekirse, kredi kartı ve kredi gibi bankacılık ürünlerinde banka güven sağlamak adına müşterisinin kredi notunu ve gelir beyanını dikkate alıyor. Genel olarak kredi notu düşük olanlara bankalar kredi ve kredi kartı gibi bazı ürün ve hizmetlerini sunmuyor ancak diğer bir taraftan pek çok vatandaş, kredi notu düşük olduğu için halihazırda sahip olduğu kredi kartının limitini de artıramıyor. İşte tam da bu noktada, kredi kartı sahibi olmak isteyip, düşük kredi notu nedeniyle kredi kartı alamayanların uygulayabileceği bir yöntem bulunuyor. İşte merak edilen bu yöntem, kişilerin kredi kartı sahibi olabilmelerine imkan sağlıyor.

Kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Kredi notu düşük olanların beklediği müjde geldi!

KREDİ KARTI LİMİTİMİ NASIL YÜKSELTEBİLİRİM?

Kullandıkları kredi kartının limitini yükseltmek isteyenlerin, bankanın aradığı kriterlere uyum sağlamaları durumunda belgeli gelirlerinin miktarı devreye giriyor. İşte tam da bu noktada, bankaya belgelenen gelirin en fazla iki katı limit müşteriye verilmiş oluyor. Fakat bu limitin geçerliliği iki sene boyunca sürüyor ve bu söz konusu bu süreçte düzenli ödemelerle, borçlu kalmama durumlarıyla beraber de kredi notunun düşürülmemesi veya artırılması durumunda kredi kartı limiti de maaşın 4 katına kadar çıkartılabiliyor. Örnek vermek gerekirse 8 bin lira maaşla çalışan bir müşteri, bankadan aldığı ilk kredi kartında 16 bin liraya kadar limit kullanabiliyor fakat 2 yıl sonra bu limit 32 bin TL’ye kadar çıkartılabiliyor.

Kredi notu düşük olanlar kredi kartı alabilir mi? Kredi notu düşük olanların beklediği müjde geldi!

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR NASIL KREDİ KARTI ALABİLİR?

Eğer siz de “Kredi notu düşük olan biri kredi kartı alabilir mi” sorusunun yanıtını arıyorsanız evet kredi notu düşük olan biri kredi kartı alabilir.

Kredi notu düşüklüğü nedeniyle kredi kartı alamayanlar, bankalardan TL, döviz veya altın mevduat hesabı açarak teminatlı veya rehin sözleşmeli kredi kartından faydalanabiliyor.

Yine konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, kredi kartı talebi onaylanmayanlar, bankadan açtıracakları vadeli mevduat hesaplarını teminat gösterip kredi kartı alabiliyor. Banka söz konusu bu hesaba bloke uygular ve örneğin 10 bin liralık bir hesap açılmışsa, banka müşterisine 7-8 bin TL’ye varan limiti olan bir kredi kartı verebilir. Yani böylelikle kredi notu düşük olan banka müşterileri de gelir beyanı olmadan kredi kartı alabilir.