Kripto paraya haciz konur mu?

Son günlerde oldukça popüler olan ve kazandıran kripto paralar ile herkes yakından ilgilenmeye başladı. Peki gerçekte var olmayan yani sanal olan bu kripto

Kripto paraya haciz konur mu?

Son günlerde oldukça popüler olan ve kazandıran kripto paralar ile herkes yakından ilgilenmeye başladı. Peki gerçekte var olmayan yani sanal olan bu kripto paraya haciz konabilir mi?

Kripto paralarla ilgili çok şey merak ediliyor. Bugün Flaş karar İstanbul 14. İcra Dairesi’nden geldi. Türkiye’de ilk defa kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira değerindeki kripto para hesabı bloke edildi.

Kripto paraya haciz konur mu?

Ülkemizde 5 milyondan fazla kişi kripto paraya yatırım yapıyor. Bugün öğrenilen bilgiye göre ilk kez bir kripto paraya el konuldu.

60 bin TL değerindeki kripto para hesabı bloke edildi.

Elle tutulamayan ve gözle görülemeyen bu tür sanal paralara nasıl icra konulabilir diye düşünmeden edemeyenler olabilir içinizde. Peki icra dairelerinde elle tutulamayan, gözle görüşülemeyen paranın tahsili nasıl gerçekleşecek?

Kripto paraya haciz konur mu?

Konuyla ilgili konuşan Avukat Tevfik Kerem Bilen, “Şu anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. fakat icra müdürlüklerine teknik alt yapı sağlanırsa elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasında TL hesabının haczedildiğini görmüştük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi” şeklinde bir açıklama yaptı.