Kurban Bayramı'nda İzmir otoyolu ücretsiz mi? İzmir otobanı ücretsiz mi?

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte yıllardır çıkılamayan tatillere hazırlık başladı. Kurban Bayramı'nda İzmir otoyolu ücretsiz mi?

Kurban Bayramı'nda İzmir otoyolu ücretsiz mi? İzmir otobanı ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte yıllardır çıkılamayan tatillere hazırlık başladı. Kurban Bayramı’nda İzmir otoyolu ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’nda İzmir otoyolu ücretsiz mi sorusu vatandaşın aklına takıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjde ile herkes sevindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı. Peki Ücretsiz köprü ve otoyollar hangileri?

Kurban Bayramı'nda İzmir otoyolu ücretsiz mi? İzmir otobanı ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını belirtmişti. Ege bölgesne tatile gitmek isteyen vatandaşlar da acaba Kurban Bayramı’nda İzmir otoyolu ücretsiz mi telaşına kapıldı.

Kurban Bayramı’nda İzmir otoyolu ücretsiz mi?

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle, 16 Temmuz Cuma akşamı saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesiye bağlayan gece) başlayarak, 26 Temmuz Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak. Aynı karar kapsamında 16 Temmuz Cuma akşamı saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesiye bağlayan gece) başlayarak, 26 Temmuz Pazartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı’nda İzmir otobanı ücretsiz mi?

Bu doğrultuda Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu ve Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu’nda da bayramda ücret alınmaya devam edilecek.