Kurban Bayramı'nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Kurban bayramında istanbuldan kaçmak ve tatil yapmak isteyenler Kurban Bayramı'nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi onu merak ediyor

Kurban Bayramı'nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Kurban bayramında istanbuldan kaçmak ve tatil yapmak isteyenler Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi onu merak ediyor

Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi sorusu merak ediliyor. Hem tatili fırsata çevirip hem de Marmara denizindeki müsilajı bahane eden vatandaşlar Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi diye merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramda bazı yolların ve köprülerin ücretsiz olması yönünde açıklamalar yapmıştı. Vatandaşlar da tatile gidecekleri için Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretli olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Kurban Bayramı'nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Pandemi ile birlikte bunalan vatandaş ya memeleketlerine ailelerinin yanına ya da tatile gitmek için hazırlıklara başladı. Hatta öyle ki bazı vatandalar 15 Temmuz resmi tatili ile kurban bayramı tatilini birleştirip uzun bir tatil planı yaptılar kendileri. Herkes bütçesine uygun bir yerlere gitme hazırlıkları yapıyor.

Tatil bu yıl ekonomik açıdan da sıkıntıya düşen aileler için de tatil tabiki. Bu sebele aileler ekonomik tatil planları yapmanın peşinde. Nereden tasarruf yaparım diye düşünen vatandaş Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi şeklinde aramalar yapıyor. Peki gerçekten de Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle, 16 Temmuz Cuma akşamı saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesiye bağlayan gece) başlayarak, 26 Temmuz Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.

16 Temmuz Cuma akşamı saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesiye bağlayan gece) başlayarak, 26 Temmuz Pazartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı’nda Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

Bu doğrultuda Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu ve Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu’nda da bayramda ücret alınmaya devam edilecek.