Kurban kesim bedeli 2024 resmen açıklandı!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pek çok kişi tarafından merak edilen vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı. Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL şeklinde belirlendi.

Kurban kesim bedeli 2024 resmen açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlıkta gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan vekaletle kurban kesim bedeli de resmen açıklandı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada "Bu sene için vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında da 4 bin 750 Türk Lirası şeklinde belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Kurban kesim bedeli 2024 resmen açıklandı!


KURBAN BAĞIŞ STANTLARI KURULACAK


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2023 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 745 bin 535 hisse kurbanın yurt içinde 79 şehir, yurt dışındaysa da 47 ülke 280 bölgede vakfın gönüllü ve görevlilerin gözetiminde kesilip toplamda 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldığını dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre açıklamasında 31 senelik süreçte hayırseverlerin vekalet verdiği toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurbanın kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye'nin her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve pek çok ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmayı sürdürecek. Bu sene için vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında da 4 bin 750 Türk Lirası şeklişnde belirlendi. Yurttaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılabilecekleri gibi wwwtdvorg ve bagistdvorg adreslerinden de bağışlarını yapabilecek.

Ayrıca vatandaşlarımız cep telefonlarına indirilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilir. Yurttaşlarımız vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 312 416 90 00 numaralı telefonu arayıp alabilir. Bunlarla beraber yurttaşlarımızın bağışlarını kolay bir şekilde yapabilmeleri için tüm şehirlerimizde ve pek çok ilçe merkezinde 1003 şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacak."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ayrıca açıklamasında yurt dışında yaşayan vatandaşların da din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve bu ülkelerde yer alan cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebileceklerini de sözlerine ekledi.