Liva ne demek? Eski tapu kayıt ve senetlerinde geçen liva nedir?

"Liva ne demek?" sorusunun yanıtı eski tapu kayıt ve senetlerini inceleyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki eski tapu kayıt ve senetlerinde geçen liva nedir?

Liva ne demek? Eski tapu kayıt ve senetlerinde geçen liva nedir?

 

Eski tapu kayıt ve senetleri ile ilgili olarak detaylı incelemeler yapanlar 'livâ' diye bir kelimeyle karşılaşıyor. Peki liva ne demek? Liva ne anlama geliyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

 

Liva ne demek? Liva ne anlama geliyor?

Haber Global'de yer alan habere göre, liva, sancak anlamı taşıyor. Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Osmanlı döneminde sancak şeklinde tanımlanan idari birim olan liva eski tapu kayıt ve senetlerini inceleyenler tarafından merak ediliyor

Verilen bilgilere göre, livanın başında sancakbeyi bulunuyordu. Tanzimat sonrası dönemde livânın başındaki görevliye mutasarrıf adı da verilmiştir. Yine kaydedilen detaylara göre, liva eski tapu kayıt ve senetlerinde geçen bir kelime olarak da bilinir.

Liva ne demek? Eski tapu kayıt ve senetlerinde geçen liva nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre de livâ hem bayrak hem de sancak demektir.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, Osmanlı mülkî teşkîlatînda bir mutasarrıf tarafından yönetilen, vilayetle kaza arasında yer alan idari bölüm, sancak diye geçen tanımının dışında livanın bir tanımı daha vardır.

Yine verilen bilgiye göre, "Hz. Muhammed'in bayrağı Livaü'l Hamd: Hz. Muhammed ümmetinin mahşer günü altında toplanacakları bayrak. Makam-ı Ahmedi." şeklinde de geçer.