Maliye Bakanlığı en az 34 bin TL maaşla personel alacak! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı en az 34 bin TL maaşla tam 40 uzman yardımcısı alacak. İşte söz konusu işe alımlar için merakla beklenen başvuru tarihleri...

Maliye Bakanlığı en az 34 bin TL maaşla personel alacak! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, önemli bir istihdam hamlesiyle 40 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre  Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından duyurulan söz konusu ilana göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında bulunan 40 Uzman Yardımcısı kadrosuna atanmak üzere giriş sınavı gerçekleştirilecek. Paylaşılan bilgilere göre adayların başvuru yapabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun genel şartlarını taşımaları, 35 yaşını doldurmamış olmaları, başvuruyu süresi içerisinde gerçekleştirmiş olmaları, belirlenen öğrenim şartına sahip olmaları ve 2022 ya da 2023 KPSS'den en az 75 puan almış olmaları gerekiyor.

Maliye Bakanlığı en az 34 bin TL maaşla personel alacak! Başvurular işte bu tarihte başlıyor!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen başvurular 15 Ocak-26 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı Platformu veya e-insan platformu üzerinden yapılacak. Söz konusu başvuruların son güne bırakılmaması ve elektronik ortamda oluşabilecek aksaklıklara karşı dikkatli olunması büyük önem taşıyor. Giriş sınavında başarılı olan adaylardan kontenjanın yarısı kadarı, Bakanlığın hizmet ihtiyacı ve adayın talebi doğrultusunda İstanbul'da görevlendirilebilecek. 

Yine paylaşılan bilgilere göre başvuru yapan adaylar için çeşitli kriterlere tabi olup, başvuruların doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması önem arz ediyor.